Mindössze 21 percig volt elég a Roncsautó Plusz program kerete a jogi személyeknek

2022. szeptember 30. – 20:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy arra korábban számítani lehetett, nagyon gyorsan, mindössze huszonegy perc alatt kimerült pénteken a Roncsautó Plusz program jogi személyeknek fenntartott pénzkerete a Környezetvédelmi Alap Igazgatóságának (AFM) közleménye szerint, amelyet az Agerpres is közölt.

A Roncsautó Plusz program iránti hatalmas érdeklődés az elektromos autók iránti keresetet mutatja, figyelembe véve azt is, hogy a százszázalékosan elektromos meghajtású járművek beszerzését 10 ezer euróval támogatja az állam – mutatott rá Laurenţiu Adrian Neculaescu, az AFM elnöke.

A Roncsautó Plusz programba 2316 jogi személy iratkozott fel a keret kimerüléséig eltelt 21 perc alatt. A természetes személyek számára fenntartott keret két óra elteltével merült ki, ez idő alatt 1749-en iratkoztak fel. Mindössze 15 közintézmény pályázott támogatásra, ezért a közintézmények pénzkerete még mindig elérhető.

A roncsautóprogramok pénteken elindított őszi kiírásban november 25-ig lehet igényelni az értékjegyeket. A természetes személyek az autókereskedőknél, míg a jogi személyek a Környezetvédelmi Alap internetes felületén iratkozhatnak be a programba. Az őszi kiírás keretében mintegy 660 millió lej áll rendelkezésre az új autók és motorkerékpárok beszerzésének támogatására.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!