Romániai techóriás a Forma 1-ben: a Kaspersky helyett a Bitdefender szponzorálja a Ferrari csapatát

2022. szeptember 28. – 17:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Románia egyik legsikeresebb IT-cége, a főként kiberbiztonsági szoftvereket készítő Bitdefenderrel kötött együttműködési szerződést a Scuderia Ferrari Forma-1-es csapata – figyelt fel a fejleményekre a Ziarul Financiar gazdasági portál.

A szponzorálásról szóló híreket a Ferrari szerda délután a Facebook-oldalán is megerősítette:

A csapat weboldalán közzétett rövid közleményben azt írják, hogy a Bitdefender logója már a következő versenyhétvégén, Szingapúrban látható lesz a két pilóta – Charles Leclerc és Carlos Sainz – sisakján, illetve a két F1-75-ös típusú autón is. 2023-tól a romániai IT-cég jelét a csapat ruházatán is feltüntetik.

A Ferrari fő szponzorai között találhatjuk a Shell holland-brit olajvállalatot, a Snapdragon (processzorokat gyártó) óriáscéget és az Amazont, illetve fontos partnerük volt az a Kaspersky orosz kiberbiztonsági cég, amelyről az orosz-ukrán háború nyomán felmerült a gyanú, hogy betekintést adnak az orosz kormányszerveknek azokba a szerverekbe, ahová programjaikat telepítették. Emiatt több országban, többek között Romániában is kezdeményezték az orosz vírusírtók száműzését.

A Forma-1 sem kivétel ezalól: a 2022-es idény kezdetén a Haas amerikai-orosz csapat mögül teljesen ki kellett vonuljon a támogató orosz Uralkali vállalatnak, de az orosz nemzetiségű Nikita Mazepin versenyzőnek is búcsúznia kellett a versenyzéstől. Ezúttal a Ferrari is lépett és megszüntette együttműködését az orosz hátterű szoftvercéggel, így esett a választás a Romániában alapított, majd később az amerikai piacon is nagyot futó Bitdefenderre, akivel a hírek szerint többéves szerződést írtak alá.

A Bitdefender vírusírtószoftver-gyártó céget 2001-ben alapította Florin Talpeş, aki jelenleg is a cég vezérigazgatója. A Bitdefender évek óta a világ vezető vírusvédelmi szoftverének számít, 2018-tól mintegy 500 millió felhasználójuk volt világszerte.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!