Romániai techóriás a Forma 1-ben: a Kaspersky helyett a Bitdefender szponzorálja a Ferrari csapatát

2022. szeptember 28. – 17:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Románia egyik legsikeresebb IT-cége, a főként kiberbiztonsági szoftvereket készítő Bitdefenderrel kötött együttműködési szerződést a Scuderia Ferrari Forma-1-es csapata – figyelt fel a fejleményekre a Ziarul Financiar gazdasági portál.

A szponzorálásról szóló híreket a Ferrari szerda délután a Facebook-oldalán is megerősítette:

A csapat weboldalán közzétett rövid közleményben azt írják, hogy a Bitdefender logója már a következő versenyhétvégén, Szingapúrban látható lesz a két pilóta – Charles Leclerc és Carlos Sainz – sisakján, illetve a két F1-75-ös típusú autón is. 2023-tól a romániai IT-cég jelét a csapat ruházatán is feltüntetik.

A Ferrari fő szponzorai között találhatjuk a Shell holland-brit olajvállalatot, a Snapdragon (processzorokat gyártó) óriáscéget és az Amazont, illetve fontos partnerük volt az a Kaspersky orosz kiberbiztonsági cég, amelyről az orosz-ukrán háború nyomán felmerült a gyanú, hogy betekintést adnak az orosz kormányszerveknek azokba a szerverekbe, ahová programjaikat telepítették. Emiatt több országban, többek között Romániában is kezdeményezték az orosz vírusírtók száműzését.

A Forma-1 sem kivétel ezalól: a 2022-es idény kezdetén a Haas amerikai-orosz csapat mögül teljesen ki kellett vonuljon a támogató orosz Uralkali vállalatnak, de az orosz nemzetiségű Nikita Mazepin versenyzőnek is búcsúznia kellett a versenyzéstől. Ezúttal a Ferrari is lépett és megszüntette együttműködését az orosz hátterű szoftvercéggel, így esett a választás a Romániában alapított, majd később az amerikai piacon is nagyot futó Bitdefenderre, akivel a hírek szerint többéves szerződést írtak alá.

A Bitdefender vírusírtószoftver-gyártó céget 2001-ben alapította Florin Talpeş, aki jelenleg is a cég vezérigazgatója. A Bitdefender évek óta a világ vezető vírusvédelmi szoftverének számít, 2018-tól mintegy 500 millió felhasználójuk volt világszerte.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!