Pénteken kezdődik a Roncsautó és a Roncsautó Plusz program újabb kiírása

2022. szeptember 28. – 14:17

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember 30-ától ismét lehet jelentkezni a romániai gépkocsipark felújítását célzó Roncsautó és Roncsautó Plusz program keretében nyújtott támogatásra – közölte a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM).

Az Agerpres emlékeztet, hogy szeptember 30-a és november 25-e közötti időszakban a magánszemélyek az erre kijelölt járműkereskedéseknél jelentkezhetnek, a jogi személyek pedig az AFM által rendelkezésre bocsátott online felületen nyújthatják be a kért dokumentációt.

A klasszikus Roncsautó program idei utolsó szakaszában a magánszemélyek újautó-vásárlását összesen 139,9 millió lejjel támogatják, a jogi személyek számára megszabott költségvetés 173,3 millió lej, a közintézmények számára pedig 15 millió lejt biztosítanak.

A Roncsautó Plusz program keretében a magánszemélyek számára 115,5 millió lejes, a jogi személyek számára 202,3 millió lejes, a közintézmények számára 15 millió lejes büdzsét hagytak jóvá.

Az AFM honlapján lehet tájékozódni arról, hogy milyen összegű támogatásra jogosultak az egyes kategóriákba tartozó igénylők. A programban részt vevő gyártók és forgalmazók listája a www.afm.ro weboldalon böngészhető.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!