25 ezer eurót kaphatnak vállalkozás alapítására Kovászna, Hargita és Maros megyei fiatal munkanélküliek

2022. szeptember 12. – 20:26

Másolás

Vágólapra másolva

A sepsiszentgyörgyi székhelyű StartUp HUB vállalkozásfejlesztési, felnőttoktatási és szakképzési központ ebben a hónapban több állomásos tájékoztató és toborzó körutat szervez szakértők és startup-vállalkozók részvételével Kovászna, Hargita és Maros megye több településén. Az összesen nyolc várost érintő körút során az érdekelteknek lehetőségük nyílik, hogy csatlakozzanak a központ által szervezendő vállalkozásfejlesztési képzésre, mely elvégzését követően 25 ezer euró vissza nem térítendő uniós támogatásra pályázhatnak – üzleti tervek versenye keretében – a vállalkozásuk beindítása érdekében derül ki a közleményükből.

A tájékoztató és toborzó körút szeptember 13-15. között zajlik a következő dátumokon és helyszíneken: szeptember 13-án, kedden Kovászna megyében Baróton (Kossuth Lajos utca 129-es szám, Városi Művelődési Ház, 15 órától), Kézdivásárhelyen (KKV inkubátorház, Szabadság tér 2A, 16 órától), Kovászna városban (TourInfo, FIKOSZ iroda, Egyesülés tér 2-es szám, 18 órától), Hargita megyében Székelyudvarhelyen (Bethlen Gábor utca 16-os szám, UIET iroda, 16 órától), szeptember 14-én, szerdán Hargita megyében Csíkszeredában (Kossuth Lajos utca 14-es szám, Patronátus iroda, 17 órától), Maros megyében Marosvásárhelyen (Călăra?ilor utca 22-es szám, Közeg – közösségi ház, 17 órától), illetve szeptember 15-én, csütörtökön Kovászna megyében Sepsiszentgyörgyön (Olt utca 9-es szám, StartUp Hub székhely, 11 órától), Hargita megyében Gyergyószentmiklóson (Szabadság tér 17, Szilágyi Hotel, 17 órától).

Az érdeklődők a StartUp HUB szakértőivel, illetve korábban már sikeresen pályázó startuperekkel is találkozhatnak: Baróton Deák András, az Emlékgyár kft. tulajdonosa, Kézdivásárhelyen Mátyás Henrietta, a Kimberly Salon tulajdonosa, Kovásznán Karácsony Zsolt a Startup Hub képviselője, Székelyudvarhelyen Csíki Csaba, az Intuition Software Kft. tulajdonosa, Csíkszeredában Antal Eszter, a Etti-Tex Kft. tulajdonosa, Marosvásárhelyen Herczeg Eszter, a Smile & Style Gaby Kft. tulajdonosa, Sepsiszentgyörgyön Csősz Arnold- Szilárd, a Carson Wash Kft. tulajdonosa és Peligán Mózes, az MPM Mob & Design Kft. tulajdonosa, valamint végül, de nem utolsó sorban Gyergyószentmiklóson Becsek Júlia Brigitta, B.J.B. PHOTOGRAPHY Kft. tulajdonosa.

A StartUp HUB vállalkozásfejlesztési, felnőttoktatási és szakképzési központ azon fiatalok jelentkezését várja, akik vállalkozásfejlesztési ismereteket szeretnének elsajátítani, és vissza nem térítendő támogatás segítségével szeretnék létrehozni új vállalkozásukat. Az új kiírás azoknak a 18-30 év közötti munkanélküli fiataloknak szól, akik nem vesznek részt oktatásban vagy szakképzésben.

Szeptemberben 200 fiatalnak nyílik lehetőség jelentkezni vállalkozásfejlesztési képzéseinkre. A képzés – melyre októberben kerül sor – elvégzése után a résztvevők megpályázhatják a 25 ezer euró értékű vissza nem térítendő támogatást. A nyerteseket az üzleti tervek versenyét követően választják ki, legtöbb negyven fiatal részesülhet támogatásban.

A résztvevőknek a következő feltételeknek kell megfelelniük a programba való részvételhez: elvégeztek legalább tíz osztályt; nem töltötték be a 30-ik életévüket; nincs munkahelyük; nem egyetemisták; nem részvényesei vagy tulajdonosai egy meglévő vállalkozásnak; nincsenek fizetett gyereknevelési szabadságon. Az érdeklődő fiataloknak a találkozón lehetőségük lesz beiratkozni a képzésre. Az érdekelteket felkérik, hogy a találkozóra hozzák magukkal két példányban a következő dokumentumok másolatait személyi igazolvány, születési bizonyítvány, valamint az utolsó végzettséget igazoló okirat, illetve indokolt esetben házassági levél. A helyek száma korlátozott, az elfogadás az iratkozás sorrendjében történik.

A Perspektívák a NEETs fiatalok számára nevet viselő projektet az Európai Szociális Alap támogatja a Humán Erőforrás Operatív Program 2014-2020 keretében. Az érdeklődők további információkat a startupcovasna.ro weboldalon találnak olvasható a közleményben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!