Ciucă: nem áll fenn annak a kockázata, hogy az ország télen energia nélkül marad

2022. szeptember 8. – 15:03

Másolás

Vágólapra másolva

A kormányban kielemezték az energetikai helyzetet, és arra a megállapításra jutottak, hogy Romániát nem fenyegeti az a veszély, hogy energia nélkül marad – jelentette ki csütörtökön a miniszterelnök az Agerpres tudósítása szerint.

Nicolae Ciucă arról számolt be, hogy a szerdai kormányülésen a miniszterek elfogadták a téli időszakra vonatkozó cselekvési tervet, amelyet a romániai energiaszektor illetékeseivel közösen dolgoztak ki. A terv elfogadása után arról is megegyeztek, hogy jövő héten megbeszélést tartanak az úgynevezett 'téli parancsnoksággal'.

Ciucă kiemelte, hogy idén rendkívül korán hozták tető alá a téli időszakra vonatkozó cselekvési tervet, hisz azt előző években csak novemberben dolgozták ki. Így elegendő idejük lesz az illetékesekkel közösen kielemezni és elhárítani minden lehetséges tényezőt, ami negatívan befolyásolhatja az energetikai rendszert, hogy Romániában ne állhasson elő energiahiány. 'Az eddigi elemzések alapján nem áll fenn annak a kockázata, hogy az ország energia nélkül maradjon' – mondta a sajtó érdeklődésére a kormányfő.

Mindazonáltal a hatóságoknak fel kell készülniük minden lehetséges forgatókönyvre, még egy „sötét” forgatókönyvre is; az erre adandó válaszlépéseket a téli parancsnokság jövő heti ülésén dolgozzák ki – tette hozzá Ciucă.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!