Amíg nem készül el a jövő évi költségvetés, nem lesz döntés a nyugdíjak emeléséről a miniszterelnök szerint

2022. szeptember 8. – 09:44

Másolás

Vágólapra másolva

A 2023-as állami költségvetés kidolgozása után születhet döntés a nyugdíjemelésről – jelentette ki Nicolae Ciucă miniszterelnök egy szerda esti rendezvényen. A miniszterelnököt az Agerpres szerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL) pártelnöki minőségében faggatták arról az újságírók, véleménye szerint mennyivel kellene megemelni a nyugdíjakat. A PNL első alelnöke, Rareş Bogdan ugyanis a napokban úgy nyilatkozott, hogy a nyugdíjakat 16%-kal kell növelni, és ha Adrian Câciu pénzügyminiszter nem találja meg erre a megoldást, akkor „haza kell mennie”.

„Függetlenül attól, hogy melyik pártnak vagyunk a vezetői, felelősek vagyunk azért, hogy az állampolgároknak őszintén és a kormány lehetőségeinek figyelembevételével mindig az igazságot mondjuk” – felelt a kormányfő, aki szerint az említett kijelentés két politikus közötti vitát tükrözi, de a kormány szintjén nem lehet a nyugdíjemelésre utaló kijelentéseket tenni mindaddig, amíg el nem készült a 2023-as államháztartási törvény tervezete. „Bízhatnak benne, hogy kommunikálni fogjuk a koalícióban meghozott döntést” – zárta nyilatkozatát Nicolae Ciucă.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!