Emelkedik a közalkalmazottak fizetése, csak nem annyival, mint korábban ígérték

2022. augusztus 18. – 10:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A munkaügyi minisztérium közzétette a közalkalmazottak fizetéséről szóló sürgősségi rendelettervezet új változatát, amely előírja, hogy minden olyan közalkalmazottnak, aki még nem érte el a bértörvényben 2022-re előirányzott fizetést, az utóbbi összeg és a 2021 decemberi fizetésük különbségének 25%-ával növelik meg a bérét augusztus elsejétől.

A 2022 januárja és júliusa között alkalmazott személyzet fizetését a bértörvényben 2022-re előirányzott összeg és a 2022 júliusi fizetésük különbségének 25%-ával növelnék.

A sürgősség kormányrendelet-tervezet augusztus 6-án közzétett első változata a fentiekkel szemben még azt írta elő, hogy az Országos Statisztikai Intézet és regionális, illetve megyei intézményeinek alkalmazottjait augusztustól a bértörvényben 2022-re előírt összeggel javadalmaznák. Emellett a kulturális és a szállításügyi minisztérium és alárendelt intézményei alkalmazottainak alapbére 15%-kal emelkedett volna, míg az országos helyreállítási tervről szóló sürgősségi rendelettel alkalmazott személyeké 50%-kal.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!