Emelkedik a közalkalmazottak fizetése, csak nem annyival, mint korábban ígérték

2022. augusztus 18. – 09:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A munkaügyi minisztérium közzétette a közalkalmazottak fizetéséről szóló sürgősségi rendelettervezet új változatát, amely előírja, hogy minden olyan közalkalmazottnak, aki még nem érte el a bértörvényben 2022-re előirányzott fizetést, az utóbbi összeg és a 2021 decemberi fizetésük különbségének 25%-ával növelik meg a bérét augusztus elsejétől.

A 2022 januárja és júliusa között alkalmazott személyzet fizetését a bértörvényben 2022-re előirányzott összeg és a 2022 júliusi fizetésük különbségének 25%-ával növelnék.

A sürgősség kormányrendelet-tervezet augusztus 6-án közzétett első változata a fentiekkel szemben még azt írta elő, hogy az Országos Statisztikai Intézet és regionális, illetve megyei intézményeinek alkalmazottjait augusztustól a bértörvényben 2022-re előírt összeggel javadalmaznák. Emellett a kulturális és a szállításügyi minisztérium és alárendelt intézményei alkalmazottainak alapbére 15%-kal emelkedett volna, míg az országos helyreállítási tervről szóló sürgősségi rendelettel alkalmazott személyeké 50%-kal.