A magas energiaárakról tárgyalnak a koalíciós pártok

2022. augusztus 16. – 13:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A nap folyamán lesz egy koalíciós ülés, amelyen elsősorban az energiaárak kérdését fogják megvitatni a kormánypártok vezetői – mondta el az Agerpres szerint Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

A politikus a PSD székházában nyilatkozott a sajtónak. Kijelentette, hogy semmilyen feszültséget nem észlel a koalícióban. Kifejtette azt is, hogy a kormánypártok prioritása megtalálni a legjobb megoldást az energiadrágulások ellensúlyozására.

Ciolacu hozzátette, a kormánynak ki kell védenie az energiapiaci „spekulációkat”, ugyanakkor az energiaügyi minisztériumnak javaslatokat kell tennie a hazai termelésű zöld energiával kapcsolatban, amelyet az utóbbi időben exportál Románia.

A PSD elnöke megjegyezte, hogy a hosszabb távra – 2025-ig – szóló energiaügyi intézkedéseket szeptember elsejéig kellene elfogadnia a kormánynak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!