Módosult a dátum, leghamarabb jövő júniusban nyitják meg a Brassó–Vidombák repteret

2022. augusztus 13. – 17:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Leghamarabb 2023. júniusában helyezhetik üzembe a Brassó melletti repteret – jelentette be Adrian Cojoc, a légiforgalom-irányító szolgálat (ROMATSA) igazgatója pénteken.

A Brassó Megyei Tanács korábban 2022. november elsejére tűzte ki a vidombáki reptér megnyitását, ám a helyi sajtóban megjelent információk szerint a rádiónavigációs rendszerek felépítéséhez szükséges felszerelés késése miatt tovább kell halasztani a reptér átadását. A brasov.net helyi portál Adrian Veștea megyei tanácselnököt idézi, aki szerint remélhetőleg október végéig megérkeznek a szükséges összetevők.

Romániában 1974 óta nem építettek új repteret, ráadásul a vidombáki lesz az első olyan reptér, ami virtuális irányítótoronnyal fog működni. A Brassó megyei tanácselnök szerint ezzel a megoldással nagyobb biztonságot tudnak nyújtani, mindamellett 50%-kal csökkentették a torony kialakításának költségeit.

Az évi 300 ezer utas szállítására alkalmas reptér a harmadik legnagyobb lesz az országban az otopeni és a kolozsvári nemzetközi repterek után.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!