Nyugat-Ukrajnában és Kijevben is újranyitna a McDonald's

2022. augusztus 12. – 07:05

Másolás

Vágólapra másolva

A McDonald's bejelentette, hogy tervei szerint újranyitja ukrajnai éttermeinek egy részét. A cég szerint a következő hónapokban Kijevben és Nyugat-Ukrajnában a biztonságosnak ítélt területeken fokozatosan nyitják meg újra a boltokat – írja a Telex.

Paul Pomroy alelnök a cég honlapján publikált üzenetben azt írta, a döntés előtt beszéltek ukrajnai alkalmazottaikkal, akik „kifejezték erős vágyukat, hogy visszatérjenek a munkába”. Pomroy szerint a „normalitás érzéséhez” is hozzájárulhat, ha lehet megint a Mekibe menni.

A McDonald's-nak több mint 100 étterme volt Ukrajnában a háború kezdete előtt, ezeket márciusban bezárta. A vállalat azóta is fizeti a béreket több mint tízezer ukrajnai alkalmazottjának. A cég márciusban szintén felfüggesztette oroszországi működését, májusban pedig oroszországi éttermeinek nagy részét eladta egy helyi vevőnek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!