Tovább húzódik a Bisztraterebes és Berettyószéplak közötti autópályaszakasz közbeszerzési huzavonája

2022. augusztus 11. – 14:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Leállította a közbeszerzési eljárást a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR), amelyet az Észak-erdélyi autópálya (A3) Bisztraterebes és Berettyószéplak közé tervezett 26 kilométeres szakaszának kivitelezésére hirdettek – közölte szerda este a Pro Infrastruktúra Egyesület.

A civil szervezet Facebook-bejegyzésében arról ír, hogy minden bizonnyal negatív világrekordról van szó, hiszen legelőször 18 éve, az amerikai Bechtel kezdett neki az építkezésnek.

Az amerikai konzorcium botrányos kivonulása után a CNAIR háromszor írt ki közbeszerzést az építkezés folytatására, először 2014 májusában, majd 2017 augusztusában és 2020 decemberében.

A legutóbbi tenderen a megbízást a Construcții Erbașu nyerte volna el, ám a nagyváradi Drum Asfalt – Trameco konzorcium óvást emelt a döntés ellen, amit jóvá is hagytak. A Pro Infrastruktúra Egyesület által közzétett dokumentum alapján viszont arra derült fény, hogy az Asfalt – Trameco ajánlata sem felelt meg a követelményeknek, a szakmai szervezet szerint azért nem, mert a konzorcium egy korábbi megbízásakor nem becsülte meg jól a költségeket.

A bejegyzésben ugyanakkor kifejtik azt is, hogy a Drum Asfalt – Trameconak a döntés meghozatala után joga lett volna fellebezni, ám arról semmit nem tudni, hogy éltek ezzel a lehetőséggel, avagy sem.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!