Rászáll az adóhatóság az influenszerekre

2022. augusztus 8. – 16:43

Másolás

Vágólapra másolva

Ellenőrzéseket tart az országos adóhatóság (ANAF) azoknál az influenszereknél, akiknek a jövedelme a közösségi médiás tevékenységükből származik – jelentette be az intézmény igazgatója, Lucian Heiuș.

Az intézményvezető szerint az ANAF célkeresztjében azok a személyek lesznek, akik például a Facebookon vagy Instagramon közzétett tartalmakkal keresnek pénzt.

„Azt szeretnénk ellenőrizni, hogy azok a személyek, akik ezekből az új foglalkozásokból tartják fenn magukat, bevallották-e, illetve befizették-e a jövedelmükkel kapcsolatos adókötelezettségeiket” – magyarázta Heiuș egy sajtótájékoztatón a Hotnews tudósítása szerint.

Az adóhatóság egyébként tavaly év végén közzétett egy hivatalos tájékoztatót, amely az influenszereket célozta annak érdekében, hogy tájékozódhassanak az adókötelezettségeikről.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!