Rászáll az adóhatóság az influenszerekre

2022. augusztus 8. – 16:43

Másolás

Vágólapra másolva

Ellenőrzéseket tart az országos adóhatóság (ANAF) azoknál az influenszereknél, akiknek a jövedelme a közösségi médiás tevékenységükből származik – jelentette be az intézmény igazgatója, Lucian Heiuș.

Az intézményvezető szerint az ANAF célkeresztjében azok a személyek lesznek, akik például a Facebookon vagy Instagramon közzétett tartalmakkal keresnek pénzt.

„Azt szeretnénk ellenőrizni, hogy azok a személyek, akik ezekből az új foglalkozásokból tartják fenn magukat, bevallották-e, illetve befizették-e a jövedelmükkel kapcsolatos adókötelezettségeiket” – magyarázta Heiuș egy sajtótájékoztatón a Hotnews tudósítása szerint.

Az adóhatóság egyébként tavaly év végén közzétett egy hivatalos tájékoztatót, amely az influenszereket célozta annak érdekében, hogy tájékozódhassanak az adókötelezettségeikről.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!