Rászáll az adóhatóság az influenszerekre

2022. augusztus 8. – 16:43

Másolás

Vágólapra másolva

Ellenőrzéseket tart az országos adóhatóság (ANAF) azoknál az influenszereknél, akiknek a jövedelme a közösségi médiás tevékenységükből származik – jelentette be az intézmény igazgatója, Lucian Heiuș.

Az intézményvezető szerint az ANAF célkeresztjében azok a személyek lesznek, akik például a Facebookon vagy Instagramon közzétett tartalmakkal keresnek pénzt.

„Azt szeretnénk ellenőrizni, hogy azok a személyek, akik ezekből az új foglalkozásokból tartják fenn magukat, bevallották-e, illetve befizették-e a jövedelmükkel kapcsolatos adókötelezettségeiket” – magyarázta Heiuș egy sajtótájékoztatón a Hotnews tudósítása szerint.

Az adóhatóság egyébként tavaly év végén közzétett egy hivatalos tájékoztatót, amely az influenszereket célozta annak érdekében, hogy tájékozódhassanak az adókötelezettségeikről.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!