Év eleje óta nem frissült a weboldal, amit azért készítettek, hogy követhető legyen a Ploiești-Brassó autópálya-projekt

2022. július 25. – 11:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Még a virtuális térben sem halad túl jól a Ploiești-Brassó autópálya projektje, a szállítási minisztérium által a lakosság informálására létrehozott ploiesti-brasov.ro oldalra utoljára 2022. január 11-én töltöttek fel tartalmat – szúrta ki az Economedia. A portál megjegyzi, hogy a még tervezési szakaszban lévő Ploiești-Brassó autópálya-projekt mellett a Fogaras-Brassó sztrádaprojekt is dedikált oldalt kapott, igaz, azon a weboldalon 2022 májusára datálódik az utolsó közzétett információ.

A szállítási minisztérium és a fennhatósága alá tartozó országos közútkezelő társaság (CNAIR) még 2021 márciusában jelentette be, hogy a nagy infrastruktúra projektekkel kapcsolatos előrelépések könnyebb nyomon követésére saját weboldalt hoznak létre a Fogaras-Brassó és a Bukarest-Brassó autópálya részét képező Ploiești-Brassó szakaszok számára. Míg tavaly a CNAIR még folyamatosan frissítette az oldalakat, például a projekttel kapcsolatos döntések mellett a helyi hatóságok részvételével zajló egyeztetések eredményeiről is folyamatosan beszámoltak, most viszont úgy tűnik, hogy alábbhagyott a lendület. Az is igaz, hogy a Ploiești-Brassó projekt kapcsán tényleg alig volt fejlemény mostanában, az utolsó említésre méltó esemény valóban az a januári egyeztetés, amelyen a kivitelező bemutatta a „tanulmányozott útvonalvezetési lehetőségeket”.

Az Economedia azt is megjegyzi, hogy Sorin Grindeanu szállítási miniszterré történő kinevezésekor ígéretet tett arra is, hogy a jellemzően a projektmenedzsmentben használt Gantt-diagramok közzétételével, és folyamatos frissítésével igykeznek még átláthatóbbá tenni a nagy infrastruktúra-projekteket, a szállítási miniszterium ugyanakkor egyelőre még ebben sem tett előrelépéseket.

A Ploiești-Brassó autópálya megvalósíthatósági tanulmányának és műszaki tervének elkészítésére megszabott határidővel egyébként Sorin Grindeanu többször is elmondta, hogy nem elégedett. A szaktárca vezetője szerint ugyanis tévesen kétszer akkora határidőt szabtak meg a 46 millió lejes munkálatokra, mint indokolt lett volna.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!