Év eleje óta nem frissült a weboldal, amit azért készítettek, hogy követhető legyen a Ploiești-Brassó autópálya-projekt

2022. július 25. – 11:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Még a virtuális térben sem halad túl jól a Ploiești-Brassó autópálya projektje, a szállítási minisztérium által a lakosság informálására létrehozott ploiesti-brasov.ro oldalra utoljára 2022. január 11-én töltöttek fel tartalmat – szúrta ki az Economedia. A portál megjegyzi, hogy a még tervezési szakaszban lévő Ploiești-Brassó autópálya-projekt mellett a Fogaras-Brassó sztrádaprojekt is dedikált oldalt kapott, igaz, azon a weboldalon 2022 májusára datálódik az utolsó közzétett információ.

A szállítási minisztérium és a fennhatósága alá tartozó országos közútkezelő társaság (CNAIR) még 2021 márciusában jelentette be, hogy a nagy infrastruktúra projektekkel kapcsolatos előrelépések könnyebb nyomon követésére saját weboldalt hoznak létre a Fogaras-Brassó és a Bukarest-Brassó autópálya részét képező Ploiești-Brassó szakaszok számára. Míg tavaly a CNAIR még folyamatosan frissítette az oldalakat, például a projekttel kapcsolatos döntések mellett a helyi hatóságok részvételével zajló egyeztetések eredményeiről is folyamatosan beszámoltak, most viszont úgy tűnik, hogy alábbhagyott a lendület. Az is igaz, hogy a Ploiești-Brassó projekt kapcsán tényleg alig volt fejlemény mostanában, az utolsó említésre méltó esemény valóban az a januári egyeztetés, amelyen a kivitelező bemutatta a „tanulmányozott útvonalvezetési lehetőségeket”.

Az Economedia azt is megjegyzi, hogy Sorin Grindeanu szállítási miniszterré történő kinevezésekor ígéretet tett arra is, hogy a jellemzően a projektmenedzsmentben használt Gantt-diagramok közzétételével, és folyamatos frissítésével igykeznek még átláthatóbbá tenni a nagy infrastruktúra-projekteket, a szállítási miniszterium ugyanakkor egyelőre még ebben sem tett előrelépéseket.

A Ploiești-Brassó autópálya megvalósíthatósági tanulmányának és műszaki tervének elkészítésére megszabott határidővel egyébként Sorin Grindeanu többször is elmondta, hogy nem elégedett. A szaktárca vezetője szerint ugyanis tévesen kétszer akkora határidőt szabtak meg a 46 millió lejes munkálatokra, mint indokolt lett volna.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!