A Tesla eladta a bitcoinkészletének jelentős részét

2022. július 21. – 13:14

Másolás

Vágólapra másolva

Bitcoinban tartott tőkéjének 75 százalékától megvált Elon Musk elektromosautó-cége, a Tesla – írja a Telex.

Musk tavaly hozta nyilvánosságra, hogy a Tesla jelentős készletekkel rendelkezik a legjelentősebb kriptovalutából, 2021 végén 2 milliárd dollárnak megfelelő összegű pénzt tárolt a cég bitcoinban. A valuta azóta a teljes kriptopiaccal egyetemben óriási zuhanáson van túl, 2022 folyamán elvesztette korábbi értéke felét. A Tesla közölte, hogy 936 millió dollárt vásárolt a most eladott digitális pénzből.

Elon Musk a világ egyik leghíresebb kriptobefektetője, akinek tevékenysége gyakran mozgatja az árfolyamokat a piacon. Amikor 2021 februárjában kiderült, hogy a Tesla 1,5 milliárd dollár értékű kriptobefektetéssel rendelkezik, a bitcoin rögtön drágulni kezdett, de Musk dogecoinos tweetjei többször bemozgatták a mémcoinok árfolyamát is. A bitcoin értéke hosszú felfelé menetelés után közel 70 ezer dolláron tetőzött tavaly novemberben, mielőtt összeomlott, jelenleg 25 ezer dollár alatt mozog.

A Tesla egy ideig elfogadta a kriptopénzt fizetségképpen az eladott autókért, de Musk tavaly bejelentette, hogy a kriptobányászat káros környezeti hatása miatt felhagynak ezzel a gyakorlattal.

Musk korábban azt kommunikálta, nem fog eladni bitcoint, a mostani tranzakcióval ezt az ígéretet nyilvánvalóan megszegte, de hátrált ő már ki nagyobb dolgokból is, nemrégiben például a Twitter megvásárlásától táncolt vissza. A különc és rapszodikus milliárdosról a Telex portrét is készített, itt olvashatjátok.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!