Kolozsváron is sok járatát törölte a Wizz Air a légiközlekedési káosz miatt

2022. július 15. – 12:53

Másolás

Vágólapra másolva

A Wizz Air 280 repülőutat törölt a következő 4 hónapra a kolozsvári repülőtéren – mondta el David Ciceo, a Kolozsvári Avram Iancu Nemzetközi Repülőtér igazgatója egy sajtóeseményen a Monitorul Cluj tudósítása szerint. A reptérigazgató szerint a légitársaság azért döntött a járatok törlése mellett, mert számukra is egyre nagyobb gondot okoz az európai légiközlekedést érintő munkaerőhiány és az utazni vágyók felől érkező egyre nagyobb kereslet miatti válsághelyzet.

„Az európai repülőterek forgalmának hirtelen növekedése sok késéshez és járattörléshez vezetett. A kolozsvári repülőteret is érintik a késések. Vannak olyan légitársaságok, amelyek a munkaerőhiány miatt sok járatot töröltek, illetve csökkentették a járatsűrűséget bizonyos esetekben. A Wizz Air légitársaság arról értesített minket, hogy július elejétől október 27-ig megközelítőleg 280 repülést töröltek, nem azért, mert nem lett volna utas, hanem mert nem rendelkeznek elegendő számú személyzettel. Ha ezek a lépések nem is kellemesek az utasok számára, éppen azzal a céllal születnek, hogy megelőzzék a kellemetlenségeket” – magyarázta Ciceo.

A reptérigazgató szerint év végéig biztosan számítani lehet a késlekedésekre, ugyanis a jelenlegi helyzetre rövid távon nincsenek megoldások.

„Kolozsváron is tapasztalhatóak késések. Nekünk van megfelelő számú személyzetünk, de ezek a késlekedések, sajnos, továbbadódnak” – mondta Ciceo.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!