Akár a félmillió legyártott autó is meglehet idén a Daciának és a Fordnak

2022. július 15. – 16:31

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei első félévben 13,56 százalékkal nőtt Romániában a járműgyártás a tavalyi év azonos időszakához képest – írja a Ziarul Financiar.

A román autógyártók egyesületének adatai szeirnt a Renault tulajdonában levő Dacia és a török Ford Otosan tulajdonában levő Ford összesen 268 759 járművet gyártott romániai üzemeiben, ami 13,56 százalékos növekedés. A megoszlás így néz ki:

a Dacia 165 350 járművet szerelt össze Mioveniben,
a Ford craiovai gyártósorairól pedig 103 409 autó gurult le.

Az elemzés szerint, ha az év hátralevő részében nem áll elő semmilyen akadályozó körülmény, és sem a koronavírus-járvány, sem az elektromos félvezetők hiánya nem fogja kedvezőtlenül befolyásolni a termelést, akkor jó esély van arra, hogy az idén először a román járműgyártás meghaladja az évi 500 ezer járművet.

Legutóbb 2019-ben volt közel ehhez a határértékhez a két gyártó, akkor mintegy 490 ezer autót szereltek össze. Tavaly egész évben a két gyártó 420 755 járművet állított elő.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!