Hivatalos: reklámok szakítják majd meg a filmnézést a Netflixen, de olcsóbb lesz az előfizetés

2022. július 14. – 10:48

Másolás

Vágólapra másolva

A Netflix szerdán hivatalossá tette, hogy bevezeti a sorozatokat és filmeket reklámokkal megszakító csomagját. A cég a Microsofttal kötött együttműködést a hirdetések kiszolgálására.

A CNN-t idézve a Hvg.hu emlékeztet: Reed Hastings vezérigazgató éveken át ellenezte a hasonló megoldást. A vállalat vezetését vélhetően az győzte meg végleg a lépés szükségességéről, hogy hosszú évek után először csökkent előfizetőinek száma.

A cég első negyedéves eredményei nagyon gyengék voltak: a streaming-óriás szinte minden régióban előfizetőket vesztett, és a következő negyedév kilátásai sem túl rózsásak. Oroszországból az ukrajnai háború miatt kivonult a Netflix, és 700 ezer előfizetőt veszített. Emellett a jelszómegosztást és a versenytársakat (Hulu, Disney) okolják a helyzetért.

A reklámos csomag bevezetésének pontos időzítését nem közölte a cég, de a The New York Times májusban úgy értesült, hogy még az idei év végén elérhetővé válhat.

Romániában a Netflix alapcsomagja 40 lejbe (7,99 euróba) kerül havonta, de 50 lejért (9,99 euróért) már egy időben két készüléken is nézhetők és letölthetők a műsorok. A prémium előfizetőknek már négyre emelkedik az eszközök száma, illetve ők már 4K minőséget kapnak 60 lej (11,99 euró) ellenében.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!