Csillagászati árakkal készülnek az Untoldra a kolozsvári szállodák is

2022. július 12. – 12:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kolozsvári Untold fesztivál nem csak azoknak a magánszemélyeknek fog idén jelentős jövedelemkiegészítést hozni, akik kiadják a lakásukat a fesztiválozóknak, hanem a kolozsvári szállodák is komoly többletbevételekre számíthatnak – írja a Ziarul Financiar.

A gazdasági lap megnézte, hogy mennyibe kerül négy éjszaka a fesztiválnak helyt adó Cluj Arena közvetlen közelében nemrég átadott ötcsillagos Radisson Blu hotelben. A szállodában egy standard kétszemélyes szobáért 15 ezer lejt (közel 3 ezer eurót) kell kifizetni, az ár a reggeli mellett ugyanakkor két VIP-jegyet is tartalmaz a fesztiválra, valamint nem részletezett „kulináris élményeket” is.

A 22 millió eurós beruházás eredményeként elkészült ötcsillagos szálloda egyébként szorosan együttműködik a fesztivál szervezőivel a csomagok értékesítése terén.

Az Untold fesztivált idén augusztus 4. és 7. között szervezik. Egy napi jegy ára 50 eurótól kezdődik, míg egy négynapos bérletért 159 eurót kell fizetni. Eduard Chereji, a fesztivál marketing igazgatója nemrég azt nyilatkozta a ZF-nek, hogy az ország legnagyobb elektronikus zenei fesztiváljának számító Untold megszervezésére idén 18 millió eurót költenek.

Ugyan a fesztivált sokan – főleg nyilván a helyiek – kritizálják amiatt, hogy Kolozsvár belvárosának közvetlen közelében jókora hangzavarral és felfordulással jár, közben a szervezők és az önkormányzat folyamatosan a fesztivál pozitív gazdasági hatásait emelik ki a város szempontjából. Egy 2019-es elemzés szerint a fesztivál hatására 45 millió többletjövedelem keletkezik a városban (ez az összeg a jegybevételeket nem, de a különböző adókat és illetékeket tartalmazza). Eduard Chereji szerint idén ez a szám a növekvő infláció miatt akár az 50 millió eurót is elérheti.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!