Napi 200 lejt kérnek el egy lepedőnyi helyért egy mamaiai magánstrandon

2022. július 11. – 09:13

Napi 200 lejt kérnek el egy lepedőnyi helyért egy mamaiai magánstrandon
Fotó: Marina Surf

Másolás

Vágólapra másolva

Napi kétszáz lejért bérelhető egy lepedőnyi hely az egyik mamaiai üdülőkomplexumhoz tartozó magánstrandon a napozóágyak és a tenger közötti sávban. Az illetékesek szerint a tarifának semmilyen jogalapja sincs.

A Mamaia és Năvodari határán lévő magánstrandot működtető Marina Surf napi 100-120-150 lejt kér el egy napágyért a tengertől való távolság függvényében. Ezek szokványos áraknak számítanak. Az akasztotta ki a turistákat, hogy ha a napozóágyak és a víz közötti homoksávon akarnak egy lepedőt leteríteni, 200 lejt kell fizetniük az 1,4 x 2 négyzetméteres területért – számolt be a G4media.

A Román Vízügyi Hatóság egyik illetékese, Bogdan Bola a portálnak elmondta: a magánstrandot működtető cég csak szolgáltatásokért kérhet el pénzt turistáktól, például napozóágyért vagy napernyőért, de napozó használata kötelező módon ingyenes. Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője, Horia Constantinescu pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a magánstrandot működtető vállalkozásoknak a napozó területének 30 százalékát szabadon kell hagyniuk a strandlepedővel érkező turisták számára.

Az érintett cég úgy reagált: a 200 lejes díjjal azokat a személyeket kívánják távoltartani, akik nem az üdülőkomplexum vendégei, és akik nem a strandlepedők számára fenntartott helyet foglalják el a strandon. Közlésük szerint betartják azt az előírást, hogy a napozó területének 30 százalékát ingyen a strandlepedős turisták rendelkezésére kell bocsátani.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!