Napi 200 lejt kérnek el egy lepedőnyi helyért egy mamaiai magánstrandon

2022. július 11. – 08:13

Napi 200 lejt kérnek el egy lepedőnyi helyért egy mamaiai magánstrandon
Fotó: Marina Surf

Másolás

Vágólapra másolva

Napi kétszáz lejért bérelhető egy lepedőnyi hely az egyik mamaiai üdülőkomplexumhoz tartozó magánstrandon a napozóágyak és a tenger közötti sávban. Az illetékesek szerint a tarifának semmilyen jogalapja sincs.

A Mamaia és Năvodari határán lévő magánstrandot működtető Marina Surf napi 100-120-150 lejt kér el egy napágyért a tengertől való távolság függvényében. Ezek szokványos áraknak számítanak. Az akasztotta ki a turistákat, hogy ha a napozóágyak és a víz közötti homoksávon akarnak egy lepedőt leteríteni, 200 lejt kell fizetniük az 1,4 x 2 négyzetméteres területért – számolt be a G4media.

A Román Vízügyi Hatóság egyik illetékese, Bogdan Bola a portálnak elmondta: a magánstrandot működtető cég csak szolgáltatásokért kérhet el pénzt turistáktól, például napozóágyért vagy napernyőért, de napozó használata kötelező módon ingyenes. Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője, Horia Constantinescu pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a magánstrandot működtető vállalkozásoknak a napozó területének 30 százalékát szabadon kell hagyniuk a strandlepedővel érkező turisták számára.

Az érintett cég úgy reagált: a 200 lejes díjjal azokat a személyeket kívánják távoltartani, akik nem az üdülőkomplexum vendégei, és akik nem a strandlepedők számára fenntartott helyet foglalják el a strandon. Közlésük szerint betartják azt az előírást, hogy a napozó területének 30 százalékát ingyen a strandlepedős turisták rendelkezésére kell bocsátani.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!