Szerdától Marosvásárhelyen is elérhető az Uber

2022. július 7. – 12:29

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdától Marosvásárhelyen is elérhető az Uber alkalmazás – számol be közleményben az amerikai startup romániai leányvállalata. A cég Marosvásárhellyel együtt immár 19 romániai városban van jelen, többek között Kolozsváron, Temesváron, Brassóban, Nagyszebenben, Gyulafehérváron és Aradon is igénybe vehető a cég szolgáltatása.

A többi romániai városhoz hasonlóan az Uber Marosvásárhelyen is kizárólag személyszállításra vonatkozó engedéllyel rendelkező sofőrökkel működik együtt.

Az Uber romániai leányvállalata, az Uber BV Filiala București Kft. 2021-ben 8,43 millió lejes árbevételt ért el, ami jó 40%-os csökkenés 2020-hoz képest. A cég által közölt nettó nyereség tavaly 411 ezer lej volt, ami közel háromszor alacsonyabb az egy évvel korábbi számoknál. Az Uber romániai leányvállalatánál 2021-ben átlagosan 11 alkalmazott dolgozott (a cég a sofőröket nem alkalmazza, hanem partnerként kezeli), ami szintén visszalépés ahhoz képest, hogy 2020-ban ez a szám még 16 volt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!