Szerdától Marosvásárhelyen is elérhető az Uber

2022. július 7. – 12:29

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdától Marosvásárhelyen is elérhető az Uber alkalmazás – számol be közleményben az amerikai startup romániai leányvállalata. A cég Marosvásárhellyel együtt immár 19 romániai városban van jelen, többek között Kolozsváron, Temesváron, Brassóban, Nagyszebenben, Gyulafehérváron és Aradon is igénybe vehető a cég szolgáltatása.

A többi romániai városhoz hasonlóan az Uber Marosvásárhelyen is kizárólag személyszállításra vonatkozó engedéllyel rendelkező sofőrökkel működik együtt.

Az Uber romániai leányvállalata, az Uber BV Filiala București Kft. 2021-ben 8,43 millió lejes árbevételt ért el, ami jó 40%-os csökkenés 2020-hoz képest. A cég által közölt nettó nyereség tavaly 411 ezer lej volt, ami közel háromszor alacsonyabb az egy évvel korábbi számoknál. Az Uber romániai leányvállalatánál 2021-ben átlagosan 11 alkalmazott dolgozott (a cég a sofőröket nem alkalmazza, hanem partnerként kezeli), ami szintén visszalépés ahhoz képest, hogy 2020-ban ez a szám még 16 volt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!