Július 1-jétől drágul a vonatjegy

2022. június 30. – 18:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Július 1-jétől megemeli a vonatjegyek árát a Román Vasúttársaság. Az intézmény közleménye szerint az áremelkedést egy május 25-én elfogadott kormányrendelet írja elő. Kiemelik, 2013 óta nem emeltek a jegyek árán, de most kénytelenek ezt megtenni az üzemanyagár, a villamos energia és az alkatrészek árának emelkedése miatt.

A személyvonattal ingázók továbbra is féláron vásárolhatnak bérletet, az egyetemi hallgatók is 50%-os árkedvezmény mellett válthatnak jegyet, a diákoknak pedig ezentúl is ingyenesen vonatozhatnak. Az online vagy a vasútállomáson levő jegyautomatáknál vásárolt jegyek 5%-os kedvezménye is megmarad, 10%-ot spórolhat az, aki az utazás előtt legalább 10 nappal vált jegyet, de az is, aki oda-vissza jegyet vásárol.

Az áremelkedést néhány példával szemléltetik: a Kolozsvár-Nagyvárad útvonalon a Regio járaton jelenleg 20,7 lejbe kerül egy másodosztályú jegy, július 1-jétől viszont 25 lejre emelkedik. Brassó és Mangalia között, az InreRegio vonattal megtett út most 86,9 lejbe kerül, 1-je után 104 lej lesz, Bukarest és Brassó közötti vonatút ára másodosztályon 24 lejről 29 lejre drágul.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!