Július 1-jétől drágul a vonatjegy

2022. június 30. – 18:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Július 1-jétől megemeli a vonatjegyek árát a Román Vasúttársaság. Az intézmény közleménye szerint az áremelkedést egy május 25-én elfogadott kormányrendelet írja elő. Kiemelik, 2013 óta nem emeltek a jegyek árán, de most kénytelenek ezt megtenni az üzemanyagár, a villamos energia és az alkatrészek árának emelkedése miatt.

A személyvonattal ingázók továbbra is féláron vásárolhatnak bérletet, az egyetemi hallgatók is 50%-os árkedvezmény mellett válthatnak jegyet, a diákoknak pedig ezentúl is ingyenesen vonatozhatnak. Az online vagy a vasútállomáson levő jegyautomatáknál vásárolt jegyek 5%-os kedvezménye is megmarad, 10%-ot spórolhat az, aki az utazás előtt legalább 10 nappal vált jegyet, de az is, aki oda-vissza jegyet vásárol.

Az áremelkedést néhány példával szemléltetik: a Kolozsvár-Nagyvárad útvonalon a Regio járaton jelenleg 20,7 lejbe kerül egy másodosztályú jegy, július 1-jétől viszont 25 lejre emelkedik. Brassó és Mangalia között, az InreRegio vonattal megtett út most 86,9 lejbe kerül, 1-je után 104 lej lesz, Bukarest és Brassó közötti vonatút ára másodosztályon 24 lejről 29 lejre drágul.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!