Jövőtől építenék a Temesvárt Belgráddal összekötő autópályát

2022. június 24. – 16:33

Másolás

Vágólapra másolva

Tomislav Momirovic szerb építésügyi és infrastrukturális miniszter, illetve Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter csütörtökön írta alá a Belgrád és Temesvár közötti autópálya megépítéséről szóló kormányközi megállapodást, a tervek szerint már jövőben elkezdődnek a munkálatok – írta meg az Agerpres.

Az összesen 143 kilométer hosszú autópálya Belgrádot, Pancsovát és Versec városát köti majd össze Temesvárral.

A megállapodás aláírása után Tomislav Momirovic szerb miniszter rámutatott: ha elkészül az új autópálya, mindössze egy óra alatt el lehet majd jutni egyik városból a másikba, ez pedig megerősíti a „baráti kapcsolatot” a két ország között.

Sorin Grindeanu úgy vélekedett, a megállapodás minőségi előrelépést is jelent, eredetileg ugyanis egy gyorsforgalmi útról szóltak az egyeztetések, de végül modern autópálya épül. A tárcavezető a Facebookon azt ígérte, hogy még idén ősszel véglegesítik a megvalósíthatósági tanulmányokat, hogy minél gyorsabban haladjon a beruházás tervezésére és kivitelezésére szánt pályázatok előkészítése.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!