Jövőtől építenék a Temesvárt Belgráddal összekötő autópályát

2022. június 24. – 16:33

Másolás

Vágólapra másolva

Tomislav Momirovic szerb építésügyi és infrastrukturális miniszter, illetve Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter csütörtökön írta alá a Belgrád és Temesvár közötti autópálya megépítéséről szóló kormányközi megállapodást, a tervek szerint már jövőben elkezdődnek a munkálatok – írta meg az Agerpres.

Az összesen 143 kilométer hosszú autópálya Belgrádot, Pancsovát és Versec városát köti majd össze Temesvárral.

A megállapodás aláírása után Tomislav Momirovic szerb miniszter rámutatott: ha elkészül az új autópálya, mindössze egy óra alatt el lehet majd jutni egyik városból a másikba, ez pedig megerősíti a „baráti kapcsolatot” a két ország között.

Sorin Grindeanu úgy vélekedett, a megállapodás minőségi előrelépést is jelent, eredetileg ugyanis egy gyorsforgalmi útról szóltak az egyeztetések, de végül modern autópálya épül. A tárcavezető a Facebookon azt ígérte, hogy még idén ősszel véglegesítik a megvalósíthatósági tanulmányokat, hogy minél gyorsabban haladjon a beruházás tervezésére és kivitelezésére szánt pályázatok előkészítése.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!