Mekkora fizetéssel csábítja a McDonald's a fiatalokat?

2022. június 23. – 10:44

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyszabású toborzási akciót indít a romániai McDonald's éttermeket működtető Premier Restaurant Románia, amely során 1000 új munkavállalót alkalmaznának – írja a Ziarul Financiar. Olyan 16 év feletti, középfokú tanulmányokkal rendelkező vagy felsőoktatási képzésben részt vevő fiatalokat keresnek, akik kereskedelmi dolgozóként (Crew member), baristaként, menedzser gyakornokként (Manager Trainee) vagy a vendégekért felelős alkalmazottként (Guest Experience Leader) dolgoznának a gyorsétterem-láncban.

A McDonald's akciójában ugyanakkor nem is feltétlenül ez az érdekes, hanem az, hogy közölték azokat a fizetéseket is, amelyekre az új alkalmazottak idővel számíthatnak. Egy Crew member esetében például a juttatáscsomag nettó értéke elérheti a 2800 lejt, míg egy Manager Trainee esetén ugyanez az összeg nettó 3700 lejig is felmehet. A cég ugyanakkor arról semmit nem közölt, hogy mekkorák ezek a juttatások egy kezdő alkalmazott esetében, ahogy arról sem tettek közzé információkat, hogy a juttatáscsomag mekkora részét teszi ki maga a fizetés, és mekkora részben tartalmaz egyéb, fizetésen felüli juttatásokat.

Egyébként arról, hogy a tervezett 1000 új alkalmazott mennyire számít soknak a vállalatnál, sokat elárulnak a cég adatai. A McDonald's 92 romániai éttermében jelenleg 5000 személy dolgozik. Mivel azonban a vállalat mostanában nem jelentett be nagyobb étteremnyitással kapcsolatos beruházásokat, arra lehet következtetni, hogy az 1000 új alkalmazott jelentős része inkább a gyorséttermet elhagyó alkalmazottak pótlására lesz felvéve.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!