Kihirdették a törvényt, ami szerint 30 lejre emelkedik az étkezési utalványok felső értéke

2022. június 23. – 09:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ezentúl akár 30 lejes étkezési utalványokat is kaphatnak a munkaadóiktól az alkalmazottak, miután Klaus Iohannis államfő szerdán kihirdette az értékjegyek odaítélését szabályozó 2018/165-ös törvényt módosító és kiegészítő jogszabályt. Ez azt írja elő, hogy

az egy munkanapra juttatott étkezési utalvány értékének felső határa az eddigi 20,17 lejről 30 lejre emelkedik.

Arról az Agerpres is ír, hogy a jogszabály azt is előíirja, hogy a szakszervezetek saját pénzalapjukból alkalmanként ajándékutalványokat adhatnak olyan szakszervezeti tagoknak, akik nem állnak a szervezet alkalmazásában. Az ajándékutalványok kiutalásának gyakoriságát és értékét a szakszervezet vezetősége határozza meg.

A törvény értelmében ugyanakkor gyerektáborok kifizetésére is fel lehet használni a vakációs utalványokat. A csekkeket az ország területén megszervezett iskolai vagy tematikus táborok kifizetésére használhatják fel a szülők. A kifizetési eljárást az oktatási és a pénzügyminiszter közös rendeletében szabják majd meg.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!