Emlékeztető: még egy hétig használhatók a korábbi években kibocsátott utazási utalványok

2022. június 22. – 13:30

Emlékeztető: még egy hétig használhatók a korábbi években kibocsátott utazási utalványok
Fotó: edenrend.ro

Másolás

Vágólapra másolva

Június 30-áig lehet még felhasználni szállásfoglalásra a korábbi években kibocsátott üdülési utalványokat – emlékeztetett szerdán a Turisztikai Ügynökségek Országos Szövetsége (ANAT).

Az Agerpres által idézett közleményében az ANAT hangsúlyozta, a múlt év végén elfogadott sürgősségi rendelettel 2022. június 30-áig hosszabbította meg a kormány a 2019. január 1-je és 2020. december 31-e között kibocsátott vakációs utalványok érvényességi idejét. Ezzel a párhuzamosan az idén kiadott értékjegyek is felhasználhatók, ha az összeget utalták már a kártyákra.

A szövetség emlékeztetett, hogy a névre szóló üdülési csekkek kizárólag belföldön használhatók fel, a megvásárolt csomagnak legalább egy éjszaka szállást kell tartalmaznia. Emellett az étkeztetés és különféle mellékszolgáltatások, például gyógykezelés vagy egyéb turisztikai programok ára is törleszthető.

Idén január és május között 19.768.895 üdülési csekket bocsátottak ki, 943,831 millió lej (190 millió euró) értékben. A becslések szerint egész évre mintegy 350 millió euró értékű utalványt osztanak majd ki.

Az ANAT hangsúlyozta, hogy az állami vállalatok mellett a magáncégeknek is lehetőségük van üdülési utalványokat adni a munkavállalóknak. Az állami szektorban az utalványok értékét 1450 lejben korlátozzák, a magáncégeknél dolgozóknak nyújtott csekkek értéke a minimálbér hatszorosát is elérheti.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!