Elindult a Disney+ Romániában. Mennyibe kerül, és mit lehet nézni rajta?

2022. június 14. – 14:31

frissítve

Elindult a Disney+ Romániában. Mennyibe kerül, és mit lehet nézni rajta?
A romániai piacon 700 filmből, 900 sorozatból és 150 exklúzív, saját gyártású tartalomból álló portfóliót tettek elérhetővé a felhasználók számára – Fotó: Silas Stein / DPA / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden 20 másik ország mellett Romániában is elindult a The Walt Disney Company streaming szolgáltatása, a Disney+. A vállalat közleménye szerint a romániai piacon 700 filmből, 900 sorozatból és 150 exklúzív, saját gyártású tartalomból álló portfóliót tettek elérhetővé a felhasználók számára. A Diney+ indulásának azok örülhetnek elsősorban, akik a Disney mellett a különböző Marvel, Star Wars, Pixar vagy National Geographic tartalmak rajongói.

A szolgáltatás ára egy hónapra 29,99 lej, de lehet egy éves előfizetést is váltani a havinál összességében kedvezőbb 299,90 lejes áron. Az alkalmazás az Apple TV, a Chromecast vagy az Amazon Fire TV mellett a Sony, a Samsung és az LG okostévéire is elérhető, az Android TV operációs rendszer viszont egyelőre nem támogatott.

A cég közleménye szerint egy előfizetésnél a felhasználók akár hét különböző profilt is létrehozhatnak – köztük a platform leegyszerűsített kezelését kínáló gyerekbarát profil is elérhető –, emellett akár négy párhuzamos streamet és 10 eszközre elérhető korlátlan számú letöltést is kínálnak.

A legérdekesebb kérdés persze az, hogy milyen tartalmak érhetőek el az Egyesült Államokban már 2019-ben elindított, nem titkoltan a Netflix babérjaira törő szolgáltatónál. A cég közleményben már korábban bejelentette, hogy a Disney klasszikusai és legújabb alkotásai mellett (Hamupipőke, Aranyhaj és a nagy gubanc, Mulan) már első pillanattól nézhető a Boba Fett könyve és A Mandalóri mindkét évada, a Marvel-univerzum rajongói pedig több mint 40 Marvel-film közül válogathatnak, köztük az Oscar-jelölt Shang-Chi és a Tíz Gyűrű Legendája, az Örökkévalók, a Bosszúállók: Végjáték és a Marvel Kapitány filmekhez, illetve több mint 40 Marvel-sorozat is elérhető, például a Holdlovag, a Loki és a WandaVízió is.

Nézhetőek lesznek emellett a Pixar legnagyobb kasszasikerei is, például a teljes Toy Story filmsorozat, valamint a National Geographic dokumentumfilmjei közül az Oscar-díjas rendező és producer páros, E. Chai Vasarhelyi és Jimmy Chin rendezésében készült A Mentőakció és a Free Solo – Mászókötél nélkül.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!