Elindult a Disney+ Romániában. Mennyibe kerül, és mit lehet nézni rajta?

2022. június 14. – 13:31

frissítve

Elindult a Disney+ Romániában. Mennyibe kerül, és mit lehet nézni rajta?
A romániai piacon 700 filmből, 900 sorozatból és 150 exklúzív, saját gyártású tartalomból álló portfóliót tettek elérhetővé a felhasználók számára – Fotó: Silas Stein / DPA / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden 20 másik ország mellett Romániában is elindult a The Walt Disney Company streaming szolgáltatása, a Disney+. A vállalat közleménye szerint a romániai piacon 700 filmből, 900 sorozatból és 150 exklúzív, saját gyártású tartalomból álló portfóliót tettek elérhetővé a felhasználók számára. A Diney+ indulásának azok örülhetnek elsősorban, akik a Disney mellett a különböző Marvel, Star Wars, Pixar vagy National Geographic tartalmak rajongói.

A szolgáltatás ára egy hónapra 29,99 lej, de lehet egy éves előfizetést is váltani a havinál összességében kedvezőbb 299,90 lejes áron. Az alkalmazás az Apple TV, a Chromecast vagy az Amazon Fire TV mellett a Sony, a Samsung és az LG okostévéire is elérhető, az Android TV operációs rendszer viszont egyelőre nem támogatott.

A cég közleménye szerint egy előfizetésnél a felhasználók akár hét különböző profilt is létrehozhatnak – köztük a platform leegyszerűsített kezelését kínáló gyerekbarát profil is elérhető -, emellett akár négy párhuzamos streamet és 10 eszközre elérhető korlátlan számú letöltést is kínálnak.

A legérdekesebb kérdés persze az, hogy milyen tartalmak érhetőek el az Egyesült Államokban már 2019-ben elindított, nem titkoltan a Netflix babérjaira törő szolgáltatónál. A cég közleményben már korábban bejelentette, hogy a Disney klasszikusai és legújabb alkotásai mellett (Hamupipőke, Aranyhaj és a nagy gubanc, Mulan) már első pillanattól nézhető a Boba Fett könyve és A Mandalóri mindkét évada, a Marvel-univerzum rajongói pedig több mint 40 Marvel-film közül válogathatnak, köztük az Oscar-jelölt Shang-Chi és a Tíz Gyűrű Legendája, az Örökkévalók, a Bosszúállók: Végjáték és a Marvel Kapitány filmekhez, illetve több mint 40 Marvel-sorozat is elérhető, például a Holdlovag, a Loki és a WandaVízió is.

Nézhetőek lesznek emellett a Pixar legnagyobb kasszasikerei is, például a teljes Toy Story filmsorozat, valamint a National Geographic dokumentumfilmjei közül az Oscar-díjas rendező és producer páros, E. Chai Vasarhelyi és Jimmy Chin rendezésében készült A Mentőakció és a Free Solo – Mászókötél nélkül.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!