Videón tekinthető meg, milyen őrült ütemben nőttek a lakásárak Kolozsváron az utóbbi két évben

2022. június 9. – 10:40

frissítve

Videón tekinthető meg, milyen őrült ütemben nőttek a lakásárak Kolozsváron az utóbbi két évben
Tömbházak a Mărăști-negyedben, Kolozsváron – Fotó: Tóth Helga / Transtelex

Másolás

Vágólapra másolva

Facebookos videós tartalomban szemléltette a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kara gazdasági elemzésekkel és előrejelzésekkel foglalkozó projektjének, a Romanian Economic Monitor csapata Románia öt legnagyobb városában – Bukarestben, Brassóban, Kolozsváron, Temesváron és Konstancán – a lakásárak alakulását a Covid-19 világjárvány kitörését követő két éves időszakban.

A videó egész pontosan a lakástulajdonosok által kért átlagárak növekedését szemlélteti az imobiliare.ro ingatlanközvetítő cég adatai alapján. A videóból kiderül, – nem meglepő módon – hogy Kolozsvár viszi a prímet a közel 43%-os emelkedéssel, messze maga mögött hagyva az összes nagyvárost, Bukarestet is beleértve: míg 2020 januárjában négyzetméterenként 1725 eurót kértek el a vásárlóktól a lakástulajdonosok, addig 2022 májusában már 2465 euróra rúgott a lakások négyzetméterenkénti átlagára.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!