LeBron James az első aktív NBA-játékos, aki dollármilliárdos lett

2022. június 3. – 10:24

Másolás

Vágólapra másolva

LeBron James, a Los Angeles Lakers szupersztárja a világ egyik legjobban fizetett sportolója, aki 2004 óta minden évben felkerült a Forbes éves ranglistájára. Tavaly már közel egymilliárd dollárra becsülték vagyonát, és idén el is érte azt, beállítva ezzel azt a rekordot, hogy ő az első olyan NBA-játékos, aki még aktív pályafutása alatt válik dollármilliárdossá – írja a Telex.

Michael Jordan, akinek vagyonát a Forbes 1,7 milliárd dollárra becsüli, aktív karrierje után 11 évvel érte el a dollármilliárdos státuszt.

A 37 éves, négyszeres NBA-bajnok LeBron tavaly 121 millió dollárt keresett, őt csak Lionel Messi tudta felülmúlni 130 millióval. A kosaras játékosként közel 400 millió dollárnyi fizetést kapott, a pályán kívüli bevételei azonban ezt messze felülmúlják: a Forbes becslése szerint több mint 900 millió dollárt keresett üzleti befektetésekből és szponzorációkból.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!