Megtriplázódott a tavalyi első negyedévhez képest a repülővel utazók száma

2022. június 1. – 20:04

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei első három hónapban a romániai repterek utasforgalma elérte a 3 milliót – írja a Ziarul Financiar. Ez a szám háromszorosa a 2021-ben az év ugyanezen időszakában regisztrált adatoknak, de még messze elmarad a járvány kitörése előtti, 2019-es 4,6 milliótól.

A gazdasági lap megjegyzi, hogy az itthon is javuló statisztikák összhangban vannak az európai reptereken tapasztalható számokkal. A növekedést nyilván egyrészt a járvány miatt bevezetett korlátozások feldoldása okozza, a lap szerint ugyanakkor a légitáérsaságok is élénk keresletről számolnbak be, hiszen két év korlátozás után az emberek utazási kedve újra magasnak mondható.

Romániában a legtöbb utast szállító légikikötő természetesen továbbra is a Bukaresti Henri Coandă Nemzetközi Repülőtér, amelyet a Kolozsvári Avram Iancu Nemzetközi Repülőtér követ, míg harmadik a Temesvári Traian Viua Nemzetküzi Repülőtér.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!