Megkezdődött a kártyák kézbesítése, amelyekre utalni fogják a 250 lejes szociális támogatásokat

2022. június 1. – 17:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A terveknek megfelelően megkezdődött szerdán a Támogatás Romániának program részeként nyújtott elektronikus utalványok kézbesítése – jelentette be a Marius Budăi munkaügyi miniszter. A kéthavonta nyújtandó, egyenként 250 lej értékű támogatásra a nélkülözésben élő és a szegénység kockázatának kitett személyek jogosultak.

A program részeként utalványkártyákat kézbesítenek, ezeket kéthavonta egyszer töltik majd fel, négy alkalommal (június-július, augusztus-szeptember, október-november, 2022 decembere – 2023 januárja). Az így kapott pénzt kizárólag élelmiszerek és meleg étel vásárlására használhatják a kedvezményezettek. A kártyák elkészítésére az Edenred, a Sodexo és az UpRomania kapott megbízást és a Román Posta kézbesíti majd ki ezeket a kedvezményezetteknek.

Több mint 2,5 millió kedvezményezett fog részesülni az összesen 3,1 milliárd lej értékű utalványokból, amelyeket részben az államkasszából, részben vissza nem térítendő uniós alapokból finanszíroznak.

Jogosultak a szociális támogatásra:

  • az 1500 lejnél kisebb összegű nyugdíjban részesülők,
  • azok a fogyatékkal élő személyek, akiknek a jövedelme nem éri el az 1500 lejt,
  • azok a legalább kétgyermekes családok, amelyekben az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 600 lejt,
  • azok az egyszülős családok, amelyekben az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 600 lejt,
  • továbbá a 2001/416-os törvény alapján szociális segélyben részesülők, valamint a hajléktalan személyek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!