Vállalkozásépítésre, felnőttoktatásra és szakképzésre fókuszáló központ indult Sepsiszentgyörgyön

2022. május 30. – 10:30

Másolás

Vágólapra másolva

Vállalkozásépítési, felnőttoktatási és szakképzési központ indult Sepsiszentgyörgyön StartUp HUB néven. A szerkesztőségünknek küldött közleményből kiderül, hogy a központ létrehozásának története a StartUp Covasna Egyesület alapításáig nyúlik vissza, amely jelenleg 10 millió euró összértékű pályázat lebonyolítását végzi a vállalkozásindítás, -fejlesztés, szakmai képzés korszerűsítése, mezőgazdasági innovációk népszerűsítése, bevevezetése, felnőttoktatás területén.

A közlemény idézi Grüman Róbert ügyvezetőt is, aki felidézte, hogy a StartUp Covasna egyesületet egy éve alapították azzal a céllal, hogy minél közelebb hozzák a háromszékiekhez az elérhető startup jellegű támogatásokat. Grüman szerint a kezdeti ötlet egy év után négy kis- és középvállalkozás, négy egyesület, valamint egy mezőgazdasági szövetkezet társulása nyomán alakult a most felavatott központtá.

Az ügyvezető szerint a startup jellegű támogatásokra is jellemző, hogy a fejlesztési régiók és azon belül is a megyék versenye zajlik az elérhető forrásokért. Kovászna megye, mint az ország egyik legkisebb megyéje, elég kevés eséllyel szállhat versenybe, ezért is rendkívül fontos, hogy minden olyan szervezet, intézmény aki ebben a munkába feladatot tud vállalni, együtt dolgozzon, hogy a lehető legtöbb forrás érkezzen a térségbe.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!