Hatalmas a hajóforgalom a Duna-deltában, torlódások alakultak ki

2022. május 25. – 17:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több tucat hajó napok óta várakozik a szulinai határátkelő előtt a Fekete-tengeren, mivel a folyami kikötők infrastruktúrája nem bírja az Ukrajnában zajló háború miatt többszörösére emelkedett teherforgalmat – írta meg az MTI.

Angela Ivan, a galaci folyamhajózási igazgatóság (AFDJ) vezetője a sajtónak elmondta: míg az ukrajnai háború előtt napi 3-4 hajót ellenőriztek Szulinánál, most ötször ennyi hajót vezetnek fel a Dunán, a folyami kikötők azonban többet nem tudnak kiszolgálni, így a többi hajó a Fekete-tengeren várakozik, amíg sorra kerül. Az AFDJ képviselője megerősítette, a legtöbb hajó gabonát szállít, de üzemanyag szállító hajókat is lehet látni a Duna-deltában.

A Szulina-ág fekete-tengeri torkolatánál lévő Szulina település lakói szerint korábban is előfordultak torlódások, de arra még nem volt példa, hogy egyszerre száz hajó várakozzék a tengeren.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!