Idén nem fognak csökkenni az energiaárak a Versenytanács elnöke szerint

2022. május 11. – 20:29

Idén nem fognak csökkenni az energiaárak a Versenytanács elnöke szerint
Forrás: gov.ro

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrajnai háború miatt idén nem fog csökkeni a földgáz és az áram ára, ezért „tetszik, nem tetszik”, a kormánynak megoldást kell találnia az energiadrágulások ellensúlyozására – jelentette ki szerdán a Versenytanács elnöke.

Bogdan Chirițoiut a kormányülés után arról kérdezték az újságírók: lát-e esélyt idén az energiaárak mérséklődésére. A szakember elmondta, az ukrajnai háború kirobbanása előtt még arra számított, hogy tavasztól a fogyasztás csökkenése miatt a földgáz ára is csökken, miközben az elektromos áram ára változatlan marad. „Jóslatom csak félig jött be, mert a földgáz sem lett olcsóbb” – idézte a szakembert a Hotnews.

Chirițoiu szerint a kormánynak ellensúlyoznia kell ezeket a drágulásokat, és erre van megoldás is. „Szerencsére a földgáz és az áram nagy részét Romániában termeljük meg, keveset importálunk. Megadóztathatjuk a hazai termelőket, és az igen magas profitjaikból elvett pénzből támogathatjuk a drágulásoknak legkiszolgáltatottabb lakossági rétegeket” – magyarázta a Versenytanács elnöke.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!