Idén nem fognak csökkenni az energiaárak a Versenytanács elnöke szerint

2022. május 11. – 20:29

Idén nem fognak csökkenni az energiaárak a Versenytanács elnöke szerint
Forrás: gov.ro

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrajnai háború miatt idén nem fog csökkeni a földgáz és az áram ára, ezért „tetszik, nem tetszik”, a kormánynak megoldást kell találnia az energiadrágulások ellensúlyozására – jelentette ki szerdán a Versenytanács elnöke.

Bogdan Chirițoiut a kormányülés után arról kérdezték az újságírók: lát-e esélyt idén az energiaárak mérséklődésére. A szakember elmondta, az ukrajnai háború kirobbanása előtt még arra számított, hogy tavasztól a fogyasztás csökkenése miatt a földgáz ára is csökken, miközben az elektromos áram ára változatlan marad. „Jóslatom csak félig jött be, mert a földgáz sem lett olcsóbb” – idézte a szakembert a Hotnews.

Chirițoiu szerint a kormánynak ellensúlyoznia kell ezeket a drágulásokat, és erre van megoldás is. „Szerencsére a földgáz és az áram nagy részét Romániában termeljük meg, keveset importálunk. Megadóztathatjuk a hazai termelőket, és az igen magas profitjaikból elvett pénzből támogathatjuk a drágulásoknak legkiszolgáltatottabb lakossági rétegeket” – magyarázta a Versenytanács elnöke.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!