Marosvásárhelynek is lesz helyi roncsprogramja, 3000 lejt ad az önkormányzat a régi autókért

2022. április 30. – 13:12

Másolás

Vágólapra másolva

Marosvásárhely Helyi Tanácsa saját önkormányzati roncsprogram lebonyolítása mellett szavazott az április 29-i tanácsülésen, a fokozottan szennyező autók forgalomból való kivonására a 2021-ben indult sepsiszentgyörgyi kezdeményezést vették alapul – közölte pénteken Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter a Facebookon.

A Marosvásárhelyi RMDSZ közleménye szerint a roncsprogram során 3000 lejt kaphatnak azok a helyi magán- és jogi személyek, akik a régi autójukat leadják a roncsprogramba a forgalomból való kivonás után.

A marosvásárhelyi kezdeményezésnek nem lesz olyan kitétele, miszerint az önkormányzattól kapott összeget új autó vásárlására kell költeni, viszont a résztvevő személyek a következő két évben nem vásárolhatnak 5 évnél régebbi személygépkocsit.

A közlemény szerint a leadáshoz szükséges eljárásról hamarosan közölnek bővebb információkat a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal weboldalán.

„A helyi roncsautóprogramokat az ország összes településére ki akarjuk terjeszteni. A Környezetvédelmi Minisztérium az önkormányzatokkal együttműködve már előkészíti a roncsautók kivonását ösztönző új országos programot. A Környezetvédelmi Alap költségvetésében 600 millió jelt különítettünk el erre a célra a következő három évre” – áll Tánczos bejegyzésében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!