Marosvásárhelynek is lesz helyi roncsprogramja, 3000 lejt ad az önkormányzat a régi autókért

2022. április 30. – 13:12

Másolás

Vágólapra másolva

Marosvásárhely Helyi Tanácsa saját önkormányzati roncsprogram lebonyolítása mellett szavazott az április 29-i tanácsülésen, a fokozottan szennyező autók forgalomból való kivonására a 2021-ben indult sepsiszentgyörgyi kezdeményezést vették alapul – közölte pénteken Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter a Facebookon.

A Marosvásárhelyi RMDSZ közleménye szerint a roncsprogram során 3000 lejt kaphatnak azok a helyi magán- és jogi személyek, akik a régi autójukat leadják a roncsprogramba a forgalomból való kivonás után.

A marosvásárhelyi kezdeményezésnek nem lesz olyan kitétele, miszerint az önkormányzattól kapott összeget új autó vásárlására kell költeni, viszont a résztvevő személyek a következő két évben nem vásárolhatnak 5 évnél régebbi személygépkocsit.

A közlemény szerint a leadáshoz szükséges eljárásról hamarosan közölnek bővebb információkat a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal weboldalán.

„A helyi roncsautóprogramokat az ország összes településére ki akarjuk terjeszteni. A Környezetvédelmi Minisztérium az önkormányzatokkal együttműködve már előkészíti a roncsautók kivonását ösztönző új országos programot. A Környezetvédelmi Alap költségvetésében 600 millió jelt különítettünk el erre a célra a következő három évre” – áll Tánczos bejegyzésében.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!