Támogatást kaphatnak a legalább 1 millió euró értékű nagyberuházások

2022. április 21. – 09:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jóváhagyja a kormány csütörtöki ülésén a legalább 1 millió euró értékű beruházások állami támogatásáról szóló jogszabályt – írja az Agerpres. Az intézkedés a Támogatás Romániának elnevezésű szociális és gazdaságösztönző csomag részét képezi, és 200 millió eurót szán rá a kabinet.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a feldolgozóiparra, az építőiparra, az informatika és a kommunikáció területére, a HORECA szektorra és nem utolsósorban az egészségügyi beruházásokra összpontosítsunk” – fogalmazott Nicolae Ciucă miniszterelnök a kormányülés elején azt is kiemelve, hogy a most elfogadott jogszabálynak több újdonságnak számító eleme is van, amelyek azt a célt szolgálják, hogy a beruházások multiplikatív hatást fejtsenek ki a román gazdaságban.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy az elmúlt év vége óta az ilyen típusú támogatások iránti igény folyamatos növekedést mutatott. Hozzátette, ebben az évben a pénzügyminisztérium már 50 finanaszírozást hagyott jóvá.

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy csütörtöki ülésén 450 millió lejt utal ki a kormány azoknak a gazdáknak a megsegítésére, akiknek a tevékenységét a leginkább érintette a koronavírus-járvány és annak hatásai. A támogatásból mintegy 95 ezer gazda részesül majd.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!