Az épületfelújításra szánt források kétharmadát hívták le eddig az önkormányzatok

2022. április 19. – 16:43

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint ezer finanszírozási kérés érkezett a fejlesztési minisztériumhoz április elseje óta annak a programnak a részéként, amely révén önkormányzatok a tömbházlakások és közintézmények energiatakarékossá, földrengésbiztossá és tűzbiztossá tételére kértek finanszírozást a szaktárcától – áll az RMDSZ közleményében.

Cseke Attila fejlesztési miniszter szerint a 2,8 milliárd eurós összköltségvetésből 974 millió maradt. Minden megyének egy számára kiszabott összegre kellett pályáznia, több megyében is lehívták a rendelkezésre álló összeg nagy részét a helyi és megyei önkormányzatok.

Az RMDSZ-es szaktárcavezető elmondta: többek között Bihar, Kolozs, Máramaros és Szatmár megye önkormányzatai nyújtottak be pályázatot a rendelkezésre álló majdnem teljes összegre. A szaktárcavezető emlékeztetett: május 30-ig várja a szaktárca a fennmaradó, közel egymilliárd eurós összegre a pályázatokat.

Pályázni digitálisan lehet a minisztérium honlapján, a fennmaradó összeget pedig ugyanott lehet megvizsgálni, percről percre frissül, amint újabb pályázat érkezik.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!