A Román Posta kézbesíti az 50 eurós vásárlási utalványokat

2022. április 14. – 16:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Román Posta fogja kézbesíteni az alacsony jövedelműeknek szánt, 50 euró értékű vásárlási utalványokat – mondta el Marius Budăi munkaügyi miniszter. Az Agerpres tudósítása szerint a tárcavezető kijelentette, még nem született megállapodás az utalványok uniós finanszírozásáról, de már voltak egyeztetések erről az Európai Bizottsággal, és az európai alapok új minisztere pedig rövidesen aláírja az eddig megbeszélteket rögzítő dokumentumot.

Budăi szerint az utalványokat első körben vélhetően az állami költségvetésből fedezik, majd utólag visszakapják a pénzt uniós alapokból.

Az 50 euró értékű utalványokat júniustól kéthavonta kapják majd a kis jövedelmű személyek, és a Román Posta fogja kikézbesíteni ezeket.

A vouchereket hat alapélelmiszer, azaz kenyér, krumpli, rizs, olaj, csirkehús és tojás vásárlására használhatják a kedvezményezettek, de a lista változhat.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!