Hivatalos: 3000 lejre emelkedik a minimálbér a mezőgazdasági ágazatban

2022. április 13. – 16:55

Hivatalos: 3000 lejre emelkedik a minimálbér a mezőgazdasági ágazatban
Fotó: Zonc_Photos/Pixabay

Másolás

Vágólapra másolva

A mezőgazdaságban havi bruttó 3000 lejre emelkedik a minimálbér – az erről szóló tervezetet döntő házként elfogadta a képviselőház. A jogszabály szerint a mezőgazdasági ágazatban a bruttó minimálbér 2023. január 1. és 2028. december 31-ig lesz havi 3000 lej.

Az Agerpres hírügynökség a jogszabálytervezettel kapcsaolatban kiemeli, hogy az előírja az adókedvezmények nyújtását azon magánszemélyek számára, akik bérből származó jövedelmet kapnak a mezőgazdasági ágazatban és az élelmiszeriparban tevékenykedő munkáltatóktól.

A jogszabály szerint a mezőgazdasági ágazatban ledolgozott időszakokat beszámítják a munkanélküli segély és az átmeneti munkaképtelenségi segély kiszámításakor. Az említett ágazatokban dolgozók a magánnyugdíj-pénztárba is befizethetnek egy, a bér 3,75 százalékát kitevő hozzájárulást; ezen szándékukat írásban kell jelezniük a munkáltatónak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!