A háború miatt megélénkült a spanyolországi lakások iránti érdeklődés Romániában

2022. április 10. – 13:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ingatlanszektorban is érezteti hatását az ukrajnai háborús helyzet, megélénkült a romániai befektetők érdeklődése a spanyolországi ingatlanok iránt – írja az economedia.ro a spanyol El Economista alapján.

Az El Economista szerint biztonságos menedéknek tekintik a Spanyolországot a konfliktusos helyzethez közel fekvő, Ukrajnával szomszédos országok lakói. Idézik a külföldi állampolgárokra szakosodott Sonneil Homes spanyol ingatlanközvetítő adatait, amelyek azt mutatják, hogy jelentősen megnőtt a lakáskeresések száma Spanyolországban az ukrajnai orosz invázió megindítása körüli napokban. Az adataik azt mutatják, a konfliktushoz közeli területekről 134 százalékkal nőttek 2022. február 1. és március 27. közötti az érdeklődők száma 2021 azonos időszakához képest. A legnagyobb növekedést Lengyelországban, Romániában és Csehországban észlelték.

Állításuk szerint a Google keresési adatai is megerősítik az ingatlanosok által tapasztalt otthonkeresési trendeket. A Soinneil Research csapata több mint 6300 spanyolországi lakáskereséssel kapcsolatos kulcsszó használatát elemezte az Ukrajnával szomszédos országokban, 2022 februárjában 67 százalékos kiugrást tapasztaltak ezekben a keresőkifejezésekben 2021 februárjához képest. A Google szerint a legkeresettebb terület a tengerparti Costa Blanca volt, az előző év azonos időszakához képest 108 százalékos növekedést tapasztaltak ott. (economedia)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!