A háború miatt megélénkült a spanyolországi lakások iránti érdeklődés Romániában

2022. április 10. – 13:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ingatlanszektorban is érezteti hatását az ukrajnai háborús helyzet, megélénkült a romániai befektetők érdeklődése a spanyolországi ingatlanok iránt – írja az economedia.ro a spanyol El Economista alapján.

Az El Economista szerint biztonságos menedéknek tekintik a Spanyolországot a konfliktusos helyzethez közel fekvő, Ukrajnával szomszédos országok lakói. Idézik a külföldi állampolgárokra szakosodott Sonneil Homes spanyol ingatlanközvetítő adatait, amelyek azt mutatják, hogy jelentősen megnőtt a lakáskeresések száma Spanyolországban az ukrajnai orosz invázió megindítása körüli napokban. Az adataik azt mutatják, a konfliktushoz közeli területekről 134 százalékkal nőttek 2022. február 1. és március 27. közötti az érdeklődők száma 2021 azonos időszakához képest. A legnagyobb növekedést Lengyelországban, Romániában és Csehországban észlelték.

Állításuk szerint a Google keresési adatai is megerősítik az ingatlanosok által tapasztalt otthonkeresési trendeket. A Soinneil Research csapata több mint 6300 spanyolországi lakáskereséssel kapcsolatos kulcsszó használatát elemezte az Ukrajnával szomszédos országokban, 2022 februárjában 67 százalékos kiugrást tapasztaltak ezekben a keresőkifejezésekben 2021 februárjához képest. A Google szerint a legkeresettebb terület a tengerparti Costa Blanca volt, az előző év azonos időszakához képest 108 százalékos növekedést tapasztaltak ott. (economedia)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!