Lehetséges, hogy újra növelni fogják az étkezési utalványok maximális értékét júniustól

2022. április 2. – 12:41

Másolás

Vágólapra másolva

Június 1-től újra nőhet majd az étkezési utalványok maximális értéke – írta meg a Hotnews.

A kormány tájékoztatása szerint szombaton 10 órától Nicolae Ciucă miniszterelnök Adrian Câciu pénzügyminiszterrel tárgyal a kormánypalotában többek között arról, hogy „a lakosság védelmét szolgáló” pénzügyi intézkedéseket átbeszéljék.

A szociáldemokraták korábban már belengették a hírt, hogy javasolják az étkezési utalványok 30 lejre történő emelését, a sajtó pedig úgy tudja, van rá esély, hogy több intézkedés mellett ez a növelés is bekövetkezzen.

A PSD-sek kijelentéseit azonban érdemes fenntartásokkal kezelni. A pénzügyminisztérium korábbi rendelete alapján az étkezési utalványok maximális értéke április elsejétől 20,17 lejre nőtt, ez mindössze 8 banival több, mint ami a 2021. október és 2022. március közötti periódusban volt. A jelenleg hatályos törvény szerint szeptemberig maradna a 20,17 lej.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!