Megkezdődött az eljárás a 2000 eurós mikrotámogatások kifizetésére

2022. március 31. – 09:47

Másolás

Vágólapra másolva

A kedvezményezetteknek nagyon kell figyelniük, mert mindössze 5 nap alatt alá kell írni a támogatási szerződést.

A héten megkezdődött az eljárás a 2000 euró értékű mikrotámogatások (hivatalos nevén Măsura 1) kifizetésére. A kedvezményezetteknek arra kell elsősorban figyelniük, hogy a döntés kiközlésétől számított 5 napon belül írják alá és továbbítsák a vissza nem térítendő kisösszegű támogatásról szóló szerződéseket a program elektronikus rendszerébe – írja a StartupCafe.ro.

A portál a támogatási programot futtató vállalkozásokért és turizmusért felelős minisztériumot is megkereste. A szaktárcától elmondták, hogy ebben a fázisban az első 20 ezer kérelmező számára bonyolítják a kifizetéseket, és az is kiderül, hogy még további 13 555 kérelemnél lesz szükség elbírálásra.

„Kérjük a finanszírozásra pályázó szabadfoglalkozásúakat és vállalkozókat, hogy figyelmesen olvassák el a szerződést, és tartsák be annak feltételeit. Nem szeretnénk, ha a finanszírozásként megítélt összegek visszakerülnének a Vállalkozásokért és Turizmusért Felelős Minisztérium számlájára. Külön szeretném felhívni mindenki figyelmét az 5 napos határidőre, mindenkit arra kérünk, hogy tartsa be a határidőket és kerüljük el azt a nem kívánatos helyzetet, amely a támogatás visszautasítását jelentheti” – nyilatkozta a szakportálnak Constantin-Daniel Cadariu miniszter.

A 2000 eurós támogatás lehívásához az 1 és 20 000 közötti RUE sorszámmal (a RUE-szám a Registrul Unic Electronic rendszerből származik, magyarul Egységes Elektronikai Regiszter) rendelkező kedvezményezetteknek a www.granturi.imm.gov.ro oldal elején a Szerződéskötés (Contractare) modult kell kiválasztaniuk, majd utólag a cég IBAN-számát kell megadniuk, majd le kell tölteniük a platform által generált finanszírozási szerződést. A szerződést elektronikusan kell aláírni, majd az aláírással ellátott dokumentumot fel kell tölteni a platformra. Az eljárásra a kedvezményezetteknek 5 nap áll rendelkezésre a támogatás jóváhagyásáról szóló döntés kiközlésétől kezdődően.

A Măsura 1-nek nevezett támogatási programnak már ez a második szakasza, amely kisebb módosításokon esett át az első verzióhoz képest. Az intézkedést a koronavírus-járvány miatt bajba jutó kisvállalkozások és szabadfoglalkozásúak megsegítésére hozták létre. Az első szakaszban is 2000 eurót lehetett igényelni, akkor 17 ezer kérelmező élt a lehetőséggel.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!