Néhány hét alatt közel 170 ezer euróval drágult egy készülő kolozsvári apartman

2022. március 29. – 10:33

Néhány hét alatt közel 170 ezer euróval drágult egy készülő kolozsvári apartman
A kolozsvári Monostor negyed végén évek óta készülő West City Tower. Forrás: a West City Tower Facebook oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Mindössze egyetlen hónap alatt közel 170 ezer euróval emelte meg a kivitelező Kolozsvár leendő legmagasabb lakóépületének legfelső emeletein található kétszintes penthouse árát – szúrta ki a Stiridecluj.ro. A portál szerint az ötszobás, 4 terasszal ellátott apartmanért egy február 14-én közzétett hirdetésben még 531 ezer eurót kért az építő, március végére viszont különösebb magyarázat nélkül emelkedett 700 ezer euróra a közel 200 négyzetméteres lakás ára.



A város Nagyvárad felőli kijáratánál, a Monostor negyed végében már évek óta készülő 25 emeletes épület 24. és 25. szintjén helyet kapó penthouse alsó szintjén egy nappali, egy konyha, egy irodaként vagy hálószobaként is funkcionáló tér, fürdőszoba és egy előtér kapott helyet, a felső szinten 3 hálószoba és 2 fürdőszoba van kialakítva. Maga az épület egyébként még nem készült el teljesen, a beruházó a toronyház lakásait – így a szóban forgó penthouse-t is – nem kulcsrakész állapotban tervezi átadni, ami azt jelenti, hogy a lakásoknál szükséges végső simítások, mint a meszelés, burkolás és belső nyílászárók beszerelése az új tulajdonosra marad.

A 192 négyzetméteres lakás négyzetméterenkénti ára egyébként körülbelül 3645 euró, miközben a kolozsvári új tömbházlakások átlagára négyzetméterenként 2256 euróra emelkedett az elmúlt időszakban az Imobiliare.ro szakportál adatai szerint. A kolozsvári lakásárak amúgy meredek változását az alábbi ábrán mutatjuk:

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!