Az autókulcs másolásával többet nyerhet, mint gondolná

2022. február 9. – 00:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyáltalán nem kidobott pénz az ablakon, adott helyzetben „életet menthet”. (X)

Sokan gondolhatják azt, hogy az autókulcs másolás egy olyan fölösleges biztonsági intézkedés, amelyet nem éri meg megtenni – kidobott pénz az ablakon. Jóllehet, a gépkocsi pótkulcsára tényleg ritkán van szükségünk, de amikor igen, akkor mondhatni életet menthet. Íme, néhány elrettentő példa, mekkora kellemetlenséggel jár, ha nincs kéznél, amikor igazán kellene.

Véletlenek márpedig vannak

Rohanó világban élünk, ez kétségtelen – sokszor csak kapkodjuk a fejünket a rengeteg tennivaló között. Ennélfogva szinte lehetetlen elkerülni a figyelmetlenségből fakadó apró malőröket. Így eshet meg az is, hogy becsukjuk a kocsinkat, miközben észre sem vesszük, hogy a kulcs az ülésen vagy a csomagtartóban maradt. Természetesen pótkulccsal minden probléma nélkül orvosolhatjuk a fennálló problémát, de ha elbagatellizáltuk az autókulcs másolását, nagy bajban találhatjuk magunkat. Ha igazán vakmerők vagyunk, saját magunk is megpróbálhatjuk feltörni az autót, de ha nem akarunk még nagyobb kárt okozni, inkább bízzuk a dolgot egy hivatásos zárspecialistára!

A technika is megviccelhet minket

A legtöbb kocsitulajdonos teljes értékű társként tekint az autójára, aki a legsürgősebb szituációban is kisegíti gazdáját. A sietős helyzet azonban gyakran fejetlen kapkodásba megy át, főleg, ha a kulcsunkra nem azonnal reagál az autó zárja. A nagy akarásnak pedig könnyen nyögés lehet a vége, ha egy óvatlan mozdulattal beletörjük azt a zár kimeneti nyílásába. Nincs menekvés a technika ördöge elől a távirányítóval „felvértezett” kulcsoknak sem, hiszen ezek a finom műszerek is könnyen felmondhatják a szolgálatot, de még inkább kikerülhetetlen a benne található elemek lemerülése. Az idejében megejtett autókulcs másolás révén, természetesen mindhárom balszerencsés eset megelőzhető.

Amikor az autókulcs másolása már kivitelezhetetlen

Amint láthatjuk, az autókulcs másolásának számtalan előnye van, hiszen amellett, hogy sok felesleges kiadástól menthet meg minket, számtalan rendkívül bosszantó helyzettől is megkímélhetjük magunkat. Autókulcsot másolni (pontosabban klónozni) viszont csak meglévő példányról lehet. De mi van akkor, ha az egyetlen kulcsunkat elveszítjük, esetleg ellopják? Szerencsére egy igazán felkészült zárszakértő erre a körülményre is felkészült.

Akkor sem kell aggódnunk, ha minden kulcsunk odaveszett

Hála az autóvillamossági berendezések villámléptékű fejlődésének, ma már szimplán a zár kódjainak a kiolvasása alapján is készíttethetünk új kulcsokat. Ráadásul a régi kulcsokat is egy gombnyomásra letilthatjuk, így nyugodt szívvel használhatjuk tovább a kedvenc autónkat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!