Van egy innovatív ötleted? Nyerj vele 5000 eurót az Erdély Pitch 2022 ötletversenyen!

2022. január 26. – 12:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A fenntarthatóság és környezettudatosság témakörében indítunk ötletversenyt, amelyre egyetemi hallgatók jelentkezését várjuk.

Egyetemisták (alapképzés, mesterképzés és doktori képzés) számára szervez ötletversenyt a Pénzcsinálók.ro. Az Erdély Pitch 2022 fődíja 5000 euró, de a döntőn a szakemberekből álló zsűri két, egyenként 500 euró értékű különdíjat is kioszt. A verseny támogatói az OTP Bank Románia és az OTP Consulting Románia

Azoknak az egyetemistáknak is van jó hírünk, akiket a pénzdíjakon túl sokkal inkább a tudás- és tapasztalatszerzés lehetősége motivál. A fődíj mellett a nyertes csapat egy 2 évre szóló mentorprogramot is nyer, amelynek elsajátítható tudásanyagát az OTP Bank szakemberei a nyertes csapat érdeklődési területe alapján állítják össze úgy, hogy a mentorálásba akár külső szakértőket is bevonnak.

Egyetemista vagy és szeretnél vállalkozni? Akkor van még egy erős érvünk, hogy miért érdemes részt venni a 2022-es Erdély Pitchen. A verseny döntőseinek az OTP Consulting Románia szakmai és pályázati tanácsadást is nyújt, amelynek keretében felajánlhatja annak a lehetőségét, hogy olyan vállalkozói képzést is magába foglaló programban vegyenek részt, amelynek végén akár az ötleteik megvalósításához szükséges pénzügyi forrásokra is pályázhatnak.

A versenyre február 28-ig lehet jelentkezni. Az Erdély Pitch 2022-vel kapcsolatos részletes információkat, valamint a szabályzatot a verseny weboldalán olvashatjátok. A legfontosabb tudnivalókat az alábbi animációban foglaltuk össze:

A téma a fenntarthatóság és környezettudatosság, és/vagy a társadalmi problémák

Az Erdély Pitch immár második alkalommal kerül megszervezésre. Míg a verseny első kiadásában inkább lokális, gyakorlatias esettanulmány versenyen igyekeztünk felkutatni a tehetséges szakembereket, most továbblépünk, és olyan innovatív ötleteket várunk, amelyeknek országosan vagy akár nemzetközi szinten is lehet relevanciája. A ötleteknek a verseny szabályzata szerint a fenntarthatóság és környezettudatosság kérdésköreire, és/vagy egy jól behatárolható társadalmi problémára kell választ nyújtaniuk.

Innovatív ötlet alatt nem csak egy terméket, szolgáltatást vagy egy teljes vállalkozást értünk, hanem olyan újító szándékkal született konkrét megoldásokat is, mint egy alkalmazás vagy egy kreatív dizájn. Ötletként értelmezünk egy MVP-t (minimum viable product) is. Itt szándékosan nem használunk szigorú meghatározást, hiszen azt szeretnénk, hogy minél kevesebb korlátot kelljen figyelembe venni az ötletelés során. Fontos viszont, hogy az ötletek megvalósíthatóak, reálisak legyenek – hiszen ahogy fentebb is írtuk, akár finanszírozást is lehet szerezni a megvalósításukra.

A versenyen kizárólag egyetemistákból álló csapatok vehetnek részt

Az Erdély Pitch 2022 ötletversenyen csapatok vehetnek részt , amelyek tagjai aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemisták lehetnek, beleértve az alapképzésen, mesterképzésen és doktori képzésen részt vevő diákokat is. A verseny Romániában akkreditált felsőoktatási intézmények diákjai számára nyitott, de romániai állandó lakhellyel rendelkező, külföldön tanuló egyetemisták is jelentkezhetnek.

A csapatok létszáma nincs korlátozva, egy csapatot viszont értelemszerűen legalább 2 személy alkot. Fontos, hogy a csapattagok rendelkezzenek azokkal a kompetenciákkal, amelyekkel meg is tudják valósítani az ötletüket. Ha az ötlet például egy vállalkozás, jó ha van köztetek közgazdász, marketinges, ha egy alkalmazás vagy webes felület, akkor pedig programozó vagy UX/UI designer, amennyiben a termék design-orientált, akkor formatervező stb. A csapatban egy szakterületről lehetnek többen is, fontos viszont, hogy a csapat összetételében a hatékonyság elve érvényesüljön. A versenyben szívesen látunk olyan egyetemistákat is, akik autodidakta módon sajátítottak el ismereteket egy-egy területről.

Hogyan lehet jelentkezni?

A verseny két szakaszból áll: egy online fordulóból, amelyre február 28-ig lehet jelentkezni, valamint az április 5-én, az OTP Bank Románia Alapítvány bukaresti székhelyén megszervezett élő pitchversenyből, amelyre a legjobb csapatok jutnak tovább.

Az első, online fordulóban való részvételhez a csapatok az [email protected] e-mail címre kell küldjenek:

  • egy kitöltött jelentkezési űrlapot (a verseny weboldalán és itt érhető el),
  • egy 3-5 perces videót,
  • egy legfeljebb 10 oldalas prezentációt,
  • és egy 2 évre szóló költségvetést.

Ezekben a versenyzők bemutatják az ötleteiket. Hogy mit kell figyelembe venni a fent felsorolt anyagok kidolgozásánál, arról a weboldalon találtok hasznos tippeket.

Az első forduló előzsűrízése során a legizgalmasabb ötletek kerülnek kiválasztásra, amelyeket a továbbjutó csapatok április 5-én egy 15-20 perces pitch során mutathatnak be.

A versennyel kapcsolatos minden részlet elérhető az Erdely Pitch 2022 weboldalán. A versennyel kapcsolatos információkért kövessétek a Pénzcsinálók.ro portált, valamint az Erdély Pitch YouTube csatornáját . Kérdéseitekkel keressetek bátran az [email protected] e-mail címen.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!