Miért olyan az Erdély Pitch, mint egy tehetség-trambulin?

2017. október 13. – 18:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Itt a legújabb lehetőség arra, hogy felfedezzenek. Fókuszban a közgazdászok, marketingesek, reklámosok és programozók – feltéve ha tudnak csapatban dolgozni. Olti Ágostont, az OTP Consulting vezetőjét kérdeztük a projektről.

Hogyan ragadná meg az Erdély Pitch lényegét?

Olti Ágoston: – Formailag egy főleg online zajló esettanulmányi verseny, amiben 4-5 fős, különféle területekről összeverbuvált csapat vehet részt. Láttunk már ilyet, nem ebben különleges az Erdély Pitch. Amiben különleges, az a cél. Szeretnénk esélyt adni arra, hogy felszínre kerüljenek a tehetségek. Ez nagyon fontos a társadalom vagy a közösségünk számára, és persze az OTP számára is.

Hogyan adná el az Erdély Pitch-et?

– Talán azzal, hogy a csapatok életszerű feladatokat kapnak, amelyeknek azonnali közösségi sikere lehet. Mindezt motiváló díjak reményében.

Milyen csapatok jelentkezhetnek?

– Fontos kiemelni, hogy nincs szükség szakvégzettségre ahhoz, hogy valaki mondjuk a marketing vagy reklámgrafikus szerepet – tulajdonképpen bármely szerepet – bevállaja valamelyik csapatban. Mindössze motivációra van szükség. Formailag a csapatok egy közgazdászból, egy marketingesből, egy programozóból és reklámgrafikusból állnak, de egyetlen területről lehet két szakember is. Így lesznek 4, de lesznek 5 fős csapatok is. Fiatalok, idősek, profik és lelkes kezdők – bárki lehet egy csapatban, vegyesen is.

Miért ennyire nyitott a verseny? Nem megy ez a minőség kárára?

– Azért találtuk ki ilyen nyitottnak, mert ebben a versenyben a csapat versenyez, nem a területek. A verseny három szakaszból áll és ugyan a feladatokat úgy szerkesztettük meg, hogy legalább egyszer minden terület kapjon hangsúlyt, de a fő mégis a jó csapatkémia.

A próbákról mit tudhatunk?

– Ezeket értelemszerűen nem fedhetem fel. De annyit azt hiszem el lehet mondani, hogy lesz egy, az előre kiválasztott településre vonatkozó próba, lesz egy applikáció koncepciójának kidolgozására vonatkozó próba és lesz egy KKV-s tanácsadással kapcsolatos próba. A spektrum széles, de a feladatok, ígérem nagyon érdekesek lesznek.

Ön szerint kik fognak jelentkezni?

– A diákok szerintem nem kivánhatnak maguknak izgalmasabb versenyt, mint az Erdély Pitch. De a szakmában dolgozók is könnyen kedvet kapnak hozzá. Azt sem tartom kizártnak, hogy egy-egy civil szervezet vagy kis önkormányzat szervez be csapatot a versenybe, mert az 5 000 eurós fődíj azzal is jár, hogy egy, a csapat által támogatott civil szervezet egy 3 000 eurós támogatásban részesül. Többnyire azt hiszem úgy lesz, hogy valaki kedvet kap, és ügyesen szervez maga köré egy csapatot.

Mi az OTP Románia haszna mindebből?

– Közel akarjuk tudni a tehetségeket. Akár házon belül, akár partnerekként, akár ügyfelekként. A tehetségek azok, akik inspirálnak bennünket, ezért mi is azon vagyunk, hogy a magunk során inspiráljuk a tehetségeket.

Mikor indul az Erdély Pitch, hogy kell nevezni?

– Október 22-ig van a regisztráció. Részletek a honlapon érhetők el, az erdelypitch.transindex.ro címen.

Ön benevezne az Erdély Pitch-be?

– Ha diák lennék és legalább egy emberről már tudnék, akivel elkezdhetem összehozni a csapatot, meggondolnám. Abból indulnék ki, hogy már abból tanulhatok, ha látom, hogyan folyik le egy ilyen verseny.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!