Mortoff: a programozóknak nem kell külföldre menniük, hogy a legfrissebb technológiákkal dolgozzanak

2016. október 18. – 17:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Mortoffnál úgy gondolják, hogy nem a munkaerőnek kell házhoz mennie, hanem a munkának kell megmozdulnia oda, ahol a szakképzett és motivált munkaerő élni szeretne.

A Mortoff Csoport sepsiszentgyörgyi irodájának munkatársai és a budapesti központ vezetői 2016. október 13-14-én részt vettek a IV. Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencián. Előadóként és támogatóként is próbáltak hozzájárulni a rendezvény sikeréhez, valamint az erdélyi, számítástechnikában munkát vállaló fiatalok számára alternatívát kívánnak mutatni. A vállalatnál úgy gondolják: van lehetőség és nem kell elköltözni a régióból. A munka házhoz jön, a Mortoff IT fejlesztő és tanácsadó cég sepsiszentgyörgyi irodájába – írják.A Mortoff Csoport tulajdonos ügyvezetője, Beke Zoltán elmondta: „Úgy gondoljuk, hogy nem a munkaerőnek kell házhoz jönnie, hanem a munkának kell megmozdulnia és el kell vinni oda, ahol a szakképzett és motivált munkaerő élni szeretne.”A Mortoff képviseletében két technológiai előadást is tartottak. Tunkel Richárd , a cég Business Intelligencia vezetője a Big Data technológiákat, Kolcza Győző , a sepsiszentgyörgyi iroda vezetője a Scala funkcionális programozás előnyeit ismertette.

Reményeik szerint az innovatív előadások hozzájárulnak ahhoz, hogy meggyőzzék az erdélyi programozó fiatalokat, hogy nem kell külföldre menni ahhoz, hogy a legfrissebb és érdekesebb technológiákkal dolgozzanak nemzetközi projekteken.A Mortoff a magyarországi piac egyik elismert informatikai tanácsadó és szolgáltató vállalkozása. 2002-ben történt alapítása óta 190 munkatársával több, mint 500 projektet valósított meg, közel 70 nagyvállalati ügyfelénél, stabil éves 20%-os növekedés mellett.A sepsiszentgyörgyi irodájukban egy helyi, romániai projektet, és több nemzetközi üzletet is támogattak fejlesztés és tesztelés területen. „Szerencsére egyre több fejlesztőre és tesztelőre van szükségünk itt is, mert az üzleti lehetőségek megkívánják a helyi, szakképzett munkaerőt” – írják. https://www.mortoff.ro https://www.mortoff.hu

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!