Milliárdokat érhet egy kétezer forintos domainnév

2016. augusztus 18. – 19:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hogyan lehet pár ezer forintból milliárdossá válni? Nos, a recept igen egyszerű, csak regisztrálni kell egy domainnevet. (X)

Tízmilliárd forint

A domainnév nem más, mint az a cím, amin elérünk egy weboldalt. Domainnév például a transindex.ro. Ezeket a domainneveket bárki szabadon regisztrálhatja, akár több ezret is, mindenfajta korlátozás nélkül.És ebben óriási lehetőségek vannak, hiszen egy-egy domainnév évekkel később milliókat, sőt akár milliárdokat is érhet. A 2016-os lista szerint a legdrágábban értékesített domainnév a vacationrentals.com volt, amiért 35 millió dollárt fizetett új tulajdonosa. A szó magyarra nehezen fordítható, azt jelenti, amikor a vakáció idejére kibérelünk egy házat, vagy apartmant. A vásárló csak azért vette meg a domaint, mert nem akarta, hogy a konkurencia megszerezze.A második legértékesebb domain a PrivateJet.com volt, amiért 30 millió dollárt adtak. A magánrepülő igazán jó üzlet, és aki megvásárolta a domaint ezzel az exkluzív domainnévvel akarta vásárlóit megfogni.A listán a harmadik helyet az insure.com foglalja el, amely a biztosít szót rejti magában. Ezért a domainért 16 millió dollárt fizettek még 2009-ben. Tehát a domainvásárlás már abban az időben óriási üzlet volt. A lista negyedik helyére szorult a sex.com, amit a hotels.com követ. A listát böngészve egyértelmű, hogy a legjobban értékesíthető domainnevek azok, amelyek egy-egy általános fogalmat írnak le, és .com végződésűek.

Domainspekuláció

Vannak olyanok, akik kizárólag domainnevek vásárlásával és értékesítésével foglalkoznak és ebből gazdagodtak meg.Közismert Mike Mann esete, aki több tízezer .com domainnevet birtokol és magát egész egyszerűen domainspekulátornak tartja. Saját bevallása szerint egy hónapban átlagosan 120 millió forintot (430 ezer dollárt) keres ezzel az üzlettel.Nagy kérdés, hogy vajon van-e lehetőség még bekapcsolódni ebbe az üzletbe, és vajon a hazai domainneveket érdemes-e megvásárolni? Nos, az biztos, hogy az internetes világ folyamatosan fejlődik, így a domainek értéke is állandóan emelkedik. A legnagyobb üzleti lehetőség a .com domainekben van, ezeket itthonról is bárki megvásárolhatja a hazai domainregisztrátorok segítségével. Az ár 2 000-5 000 Ft (7-18 dollár) körül alakul.

Ma már rengeteg olyan domainpiac létezik, ahol ezek a domainnevek könnyen értékesíthetőek is.

A hazai domainevek piaca lényegesen szűkebb, de azért itt sem lehetetlen az értékesítés. Egy-egy igazán jó magyar domaincímért is adnak több százezer vagy akár millió forintot is. De mielőtt bárki elrohanna domainnevet vásárolni, tudni kell, hogy ez is csak akkor jó üzlet, ha értünk hozzá, a szakmai fogások elsajátításához pedig idő kell. Érdemes figyelni az új trendeket és lecsapni az ezeket tartalmazó domainnevekre. Ki gondolta volna akár csak pár hónappal ezelőtt, hogy a Pokemon lesz a világ egyik legkeresettebb kifejezése? A domainvadászathoz tudás és gyorsaság kell, és egy kis jövőbelátás. Ha ez megvan, akkor megnyílhat az út előttünk, hogy akár milliomos domainspekulátorrá váljunk.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!