Egy nagymama (és az unokája) a Wizz Air hatmilliomodik kolozsvári utasa

2016. június 29. – 20:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ünnepelt ma a Wizz Air Kolozsváron. Ahogy ők fogalmaznak, kilenc év alatt húszszor szállították a város teljes lakosságát.

Ma 12 óra 22 perckor landolt az Avram Iancu Nemzetközi Repülőtéren Charleroi-ból az a Wizz Air gép, amely a légitársaság hatmilliomodik kolozsvári utasát – az érkező és távozó utasokat is beleértve – szállította. Az esemény alkalmával sajtótájékoztatót hívott össze a repülőtér és a fapados társaság vezetősége, amelyen Owain Jones , a Wizz Air vállalati kapcsolatokért felelő igazgatója is részt vett, aki még a gép megérkezése előtt beszélt a vállalat idei terveiről is.Jones előtt Vákár István , a Kolozs Megyei Tanács alelnöke rövid felszólalásában elmondta, hogy az intézmény számára a kolozsvári repülőtér folyamatos fejlődése az egyik legfontosabb célkitűzés. Arra is rámutatott, hogy a régió különösen sokat köszönhet a légitársaságnak, amely évente Románia lakosságának megfelelő utast szolgál ki nemzetközi szinten. Kiemelte, a vállalat fejlődése miatt joggal lehet reménykedni abban is, hogy Kolozsvár olyan közelebbi városokkal is légi összeköttetésbe kerülhet, mint Budapest vagy Kisinyó. Vákárt követően Dan Tarcea , Kolozsvár alpolgármestere is köszönetét fejezte ki a vállalat vezetőségének, beszédében főként a légiforgalom növekedésének a helyi gazdaságra gyakorolt hatásait emelte ki.

David Ciceo , a kolozsvári repülőtér vezérigazgatója elmondta, hogy amikor 2007-ben szerződést kötöttek a Wizz Airrel, a fapados légitársaság vezetősége vállalta, hogy 2016-ra 5 állandó repülőgépet fog állomásoztatni a reptéren. Ciceo szerint különösen örömteli, hogy a jelenlegi 4 Wizz Air-gép mellé még július folyamán újabb csatlakozik, így teljesítve lesz a két fél közti megállapodás, ami szerinte nemcsak a partnerük komolyságát bizonyítja, hanem azt is, hogy a légitársaságnál hisznek a helyi utasforgalom növekedésében.A reptér vezérigazgatóját követően Jones következett, aki rövid előadásban ismertette, hogy Közép-Kelet-Európa legnagyobb diszkont-légitársasága az elmúlt pénzügyi évben 420 útvonalon 20 millió utast szállított összesen. A légitársaság mára 39 országban van jelen, és összesen 134 úticélt tesz elérhetővé. A vállalati kapcsolatokért felelő igazgató arra is kitért, hogy a flottájuk folyamatosan növekszik, már 70 repülőgépet számlál, és az elérhető legjobb technológiát használja. Jones szerint ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a Wizz Air volt 2015-ben az első európai fapados társaság, amely az etalonnak számító Airbus A321-es repülőgépből vásárolt.

„A következő időszakban újabb három légibázist fogunk létesíteni, ezek közül kettőt Romániában: Iaşi-ban és Nagyszebenben. Szeptembertől pedig az örményországi bázisunk is megkezdi működését” – mondta Jones.

Hozzátette: a vállalat már több mint 25 millió romániai utast szállított a 2004-es megalapítása óta, de idén is jelentős növekedésre számítanak. Év végére már 20 repülőjük fog az országban állomásozni, ami azt is jelenti, hogy növekedni fog a hazai Wizz Air-alkalmazottak száma, amely év végére meghaladja majd a 600-at, a kapcsolódó iparágakban nekik köszönhetően létesített állások száma pedig el fogja érni a 3300-at.

„A hatmilliomodik kolozsvári utasunk után azt is mondhatjuk, hogy 2007 óta szállítottuk innen vagy ide Románia lakosságának a harmadát. De mi szeretünk lokális szinten gondolkodni, ezért fogalmaznék inkább úgy, hogy az elmúlt nem egészen kilenc év alatt húszszor szállítottuk Kolozsvár teljes lakosságát” – mondta Jones, aki előadásának végén úgy fogalmazott, megreformálják a romániai közlekedést azzal, hogy mindenki számára elérhetővé teszik a repülést, és olyan alternatívákat kínálnak például a vonat helyett, mint a júliusban induló Bukarest-Kolozsvár járat. A sajtótájékoztatót követően a vendégeket a repülőtér konferenciaterméből a kifutópályára terelték, ahová a hivatalos megérkezési időhöz viszonyítva néhány perccel korábban landolt a Wizz Air Charleroi-ból érkező járata. A gép fedélzetén ült Maria Caian , és unokája, Eduard , aki nagymamájával hosszabb idő után látogatott Romániába Belgiumban élő családjától.

A hatmilliomodik utas egy ingyenes túr-retúr jegyet is kapott ajándékba a vállalattól, amelyet a Wizz Air bármely útvonalán felhasználhat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!