Beszállsz a liftbe? Elevator pitch kísérlet a székelyföldi IT cégek bemutatkozására

2015. szeptember 25. – 07:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kísérlet jól sikerült a III. Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencián, a prezentációkból egy egészen színes székelyföldi IT-paletta képe rajzolódott ki.

Érdekes kísérletben volt része azoknak, akik jelen voltak ma a III. Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencián a bálványosi Grand Hotelben. Az első székelyföldi elevator pitchre került sor, amelyen bemutatkozhattak az IT Plus Cluster tagjai. De mi az az elevator pitch? A startup szakirodalom szerint ez az a rövid, tömör bemutatkozó prezentáció, amellyel meggyőzöd a befektetőt arról, hogy érdemes neki pénzt áldoznia az ötletedre és rád. Ebben foglalod össze a projekted vagy a céged legfontosabb jellemzőit és ezt még akkor is el kell, hogy tudd mondani, ha álmodból költenek fel. A bemutatkozó cégeknek talán még kell egy kicsit tanulniuk az elevator pitch technikát. Érdekes volt látni, ahogy a kisebb-nagyobb cégek vezetői és képviselői izgultak a rövid beszéd előtt, és bár összességében jól sikerült a kísérlet, az előadók nem mindig tudtak koncentrálni a valóban lényeges és figyelemfelkeltő információk átadására.

A prezentációkból egy egészen színes székelyföldi IT-paletta képe rajzolódott ki, hiszen egyaránt foglalkoznak könyvelési szoftverek fejlesztésével, telekommunikációval, mobil- és webalkalmazásokkal, vállalatirányítási és döntéshozói szoftverekkel, outsourcinggal, ugyanakkor vannak informatikai tanácsadással foglalkozó és informatikai eszközöket forgalmazó cégek is, sőt még a demokráciát is átláthatóbbá tennék egy platform segítségével.Beszállsz a liftbe? – tették fel a kérdést a szervezők, de úgy érzem, hogy sokkal fontosabb, hogy a beszéd végén hol szállunk ki a liftből. Behívnak-e a multimillárdos befektető irodájába tovább mesélni az ötletünket, vagy sem. Talán, hogy teljes legyen a siker, jól jött volna még egy-két multimilliárdos befektető jelenléte is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!