Kolozsvári fiatalok oldják meg a rejtőzködő kulcscsomók gondját

2014. november 7. – 05:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tintag nevű terméket fejlesztett egy kolozsvári startup. Az alapítók az interneten gyűjtöttek tőkét az elinduláshoz. Bőven túllépték az 50 ezer dolláros célt.

1644 adományozótól már közel 70 ezer dollárt gyűjtött össze a Tintag kolozsvári startup az Indiegogo oldal segítségével. A kitűzött cél 50 ezer dollár volt, vagyis már biztos, hogy megvalósul Vig Andrei és Alexandru Chis kolozsvári fiatalok vállalkozási ötlete.

A Tintag lényege, hogy segítségével megtalálhatjuk, hol hagytuk el a kulcsunkat, mobiltelefonunkat, pénztárcánkat, táskánkat, de a háziállat lokalizálása is lehetséges az eszköz és egy hordozható eszközre telepített applikáció segítségével. A kisméretű, vízálló, öt színben gyártásra kerülő, mindössze 28*39 milliméteres „tingtagek” akkumulátora 6 órás töltéssel akár négy teljes hónapon át bírja, a töltés egy otthoni eszköz segítségével lehetséges.

Egy tingtaget több eszközzel is össze lehet hangolni, vagyis több mobiltelefon segítségével is azonosítható az adott tárgy helyzete. A Tintag Bluetooth-technológiát használ, az antenna hatótávolsága 100 méter. A „tag” vibrálás mellett hang- és fényeffektussal jelzi, hol található a keresett tárgy.

A vállalkozók ütemterve szerint a Tintag sorozatgyártása 2015 áprilisában kezdődhet el. Az adománygyűjtési akció pénteken jár le. A támogatók – az adományozott összegtől függően – különböző ajándékokban részesülnek, a 100 dolláron felüli összeget felajánlóknak áprilisban már postázzák a prototípust.

Az alapítók pénteken élő közvetítéssel ünneplik meg, hogy sikerült összegyűjteniük a vállalkozás elindításához szükséges tőkét, a startup honlapjáról lesz elérhető a cég székhelyéről sugárzott videó.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!